04 Eylül 2017 21:22

Kolombiyalı efsane kaleci Higuita'dan FARC'ın davetine yanıt

Kolombiya futbolunun simgelerinden Rene Higuita, FARC'ın milletvekili adaylığı teklifini kibarca reddetti.

Paylaş

Kolombiya'da Alternatif Devrimci Güç (FARC) adıyla yoluna yasal siyasi parti olarak devam etme kararı alan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), efsane kaleci Rene Higuita'ya milletvekili adaylığı teklif etti.

68 kez milli formayı giyen, çılgın kurtarışları ve özgün tarzıyla tanınan Rene Higuita, onur duyduğunu ancak kendisini FARC milletvekili olabilecek kadar kalifiye hissetmediğini söyleyerek bu daveti kibarca reddetti.

Telesur'un haberine göre Medellin kentinin takımı Atletico Nacional'da kaleci antrenörlüğü yapan Higuita yazdığı açık mektupta "Halen hayatımın temel ekseni olan ve büyük bir tutkuyla bağlı olduğum futbolun içindeyim. Profesyonel olarak sadece spora adanmış durumdayım" dedi.

Medellin'de yoksul bir ailenin çocuğu olarak büyüyen ve halkla yakın ilişkileri olan Higuita, geçmişte futbolu bıraktığında siyasete girmeyi düşündüğünü dile getirmişti.

Higuita, örgütün sivil hayata geçişine destek vermek amacıyla 2016'da FARC'ın 10. Ulusal Gerilla Konferansı'na katılmıştı.

FARC Lideri Rodrigo Granda, Higuita için "Rene, her neredeysen sana FARC kongresinden selamlarımı yolluyorum. Bize yardımcı olmanı ve milletvekili adayı belki de devlet başkanı adayımız olmanı umuyoruz" demişti. Granda, Higuita'ya barış mücadelesine verdiği katkı için de teşekkür etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Amerika Açık: Seri başları Nadal ve Pliskova son 8'de

SONRAKİ HABER

İranlı kadınların maç bileti sevinci kısa sürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...