04 Eylül 2017 19:18

Suriye ordusu, Deyrezzor'a 3 km uzaklıkta

Deyrezzor kuşatmasını kırmaya hazırlanan Suriye ordusunun ilerleyişi sürüyor. (Fotoğraf: Kuşatma altındaki mahallelerde karşılama hazırlığı)

Paylaş

Suriye ordusunun IŞİD'e karşı Deyrezzor operasyonu devam ediyor.

Rakka'nın güneyi ve Humus'un doğusundan vilayete giriş yapan ordu güçleri, kent merkezindeki 3 yıllık kuşatmayı kırmak üzere.

Bugün Deyrezzor öncesi IŞİD'in son savunma hattını oluşturan Şula köyü de ordu güçlerinin hakimiyetine geçti. Şula'nın dün ele geçirildiğine dair haberler çıkmıştı ancak daha sonra bunun doğru olmadığı duyuruldu.

IŞİD'in Şula'dan çıkarılmasının ardından Suriye ordusu ile Deyrezzor kent merkezi arasında yalnızca 3 km'lik bir mesafe kaldı.

2 RUS ASKERİ ÖLDÜ

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Deyrezzor operasyonu sırasında 2 Rus askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu haber, Rusya'nın operasyona hava desteğinin dışında ciddi bir askeri katılım sağladığını da gösteriyor.

Deyrezzor vilayeti, 3 yıldır kuşatma altında olan kent merkezinin yarısı dışında IŞİD'in kontrolünde. Kent merkezinde Suriye ordusunun hakimiyetindeki bölgede yaklaşık 120 bin sivil yaşıyor. Deyrezzor'un IŞİD'in Suriye ve Irak'taki son direnç merkezi olması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Üzerine briket devrilen inşaat işçisi yaralandı

SONRAKİ HABER

2018 Dünya Kupası Elemeleri: Almanya 8'de 8 yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...