02 Eylül 2017 18:12

Heykel sanatının ustalarına saygı

Elgiz Müzesi, Teras Sergileri kapsamında ölümünün 100'üncü yılında Rodin'i ve esin kaynağı Claudel'i konu alıyor.

Paylaş

Elgiz Müzesi, Auguste Rodin’in ölümünün 100. yılı olması nedeniyle büyük heykel ustasını ve onun esin kaynağı, modeli, sevgilisi Camille Claudel’i anıyor.

Teras Sergileri; mekan ve üretim olarak desteğe ihtiyacı olan heykel sanatını görünür kılmak, geliştirmek ve heykeltıraşların ülkeye gelen sanatseverler ile diyalog kurabilmesini sağlamak amacıyla 2012 yılından bu yana Elgiz Müzesi tarafından düzenlenmekte. Temmuz ayında  dokuzuncusu gerçekleşecek olan teras sergileri bu yıl beşinci yılını kutluyor. Bu beş yıl boyunca genç heykel sanatçılarına destek ve teşvik misyonuyla 1500 metrekarelik alanında 186 sanatçıya yer veren Teras Sergileri’nde bu yıl 5. yıla özel apayrı bir seçki hazırlandı.

14 SANATÇI

9. Teras sergisinde Seyhun Topuz, Rahmi Aksungur, Nilüfer Ergin, Haşim Nur Gürel ve Can Elgiz’den oluşan Heykel Danışma kurulununun, bugüne kadar gerçekleşmiş olan teras sergilerinden seçtiği 14 sanatçı yer alacak. Arif Çekderi, Caner Şengünalp, Çağdaş Erçelik, Emre Özçaylan, Ergin Soyal, Ersin Uysal, Halil Daşkesen, Levent Ayata, Mahmut Aydın, Meliha Sözeri, Sanem Tufan, Şenay Ulusoy, Tanzer Arığ ve Uğur Cinel’in yer alacağı sergide farklı tekniklerle yapılmış 16 heykel görülebilecek. 2017 yılının Auguste Rodin’in ölümünün 100. Yılı olması nedeniyle 9. Teras sergisi, bu büyük heykel ustasını ve onun esin kaynağı, modeli, sevgilisi Camille Claudel’i anacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Ukrayna'ya 2-0 yenildi

SONRAKİ HABER

Eurobasket 2017: Türkiye ilk galibiyetini aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...