01 Eylül 2017 10:57

Roboskîli aileler bayramı mezarlıkta karşıladı

34 kişinin savaş uçaklarının saldırısında hayatını kaybettiği Roboski köyünde aileler bayrama mezar ziyaretiyle başladı.

Paylaş

28 Aralık 2011 tarihinde 34 kişinin savaş uçaklarından atılan bombalarla yaşamını yitirdiği Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde, aileler bayramı mezarlıkta karşıladı.

KHK ile kapatılan Roboskî-Der Başkanı Veli Encu, mezarlıkta yaptığı konuşmada, “Bayramlarımızı zehir edenlerden hesap soracağımız günlere ulaşana dek mücadelemiz devam edecek” dedi.

Encu, şunları kaydetti: “Yine aramızda eksik olanların yürek yakan acısı ile karşıladık bu bayramı. Sayısını akılda tutamayacak kadar çok bayram geçti. Bütün bayramlarımızı aramızda eksik olanların acısını yüreğimizde taşıyarak sabahın ilk saatlerinde evlatlarımızın, kardeşlerimizin mezarı başında geçiriyoruz artık bayramları. 5 yıldır bayramlar buruk geçmekte, evlenen gençlerimiz için düğünler yapılamıyor. Bayramlar kapkara giysiler giyen annelerimizin acıları ilk gün gibi taze. 5 yıl 8 aydır bitmeyen bir yas, bitmeyen bir acı var. 5 yıl 8 aydır yakınlarımızın kaybı kadar bizleri üzen acımıza acı katan devletin adaletsizliği oldu. Artık bu adaletsizlik son bulsun bizlere verilen sözler tutulsun.” (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Halkbank, Trump'ın lobicisiyle anlaştı 

SONRAKİ HABER

Milas' ta orman yangını 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...