01 Eylül 2017 10:47

Vedat Aydın mezarı başında anıldı: Artık kan dökülmesin

HDP milletvekilleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım ile milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Nimetullah Erdoğmuş, İmam Taşçıer, partililer ile birlikte 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Kurban Bayramı dolayısıyla Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın mezarı başında anma gerçekleştirdi. Anmada konuşan Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Kurban Bayramı’nın barış ve demokrasi getirmesini diledi. “Artık kan dökülmesin” diyerek devam eden Aydın, “Tek talebimiz özgürlük” dedi.

Anmada konuşan HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, partisi adına bütün halkların Kurban Bayramı’nı kutladı. Kürt halkının ölüm üzerinden terbiye edilmek istendiğini dile getiren Yıldırım, “Amaçlarını Kürt halkının ölümleri üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyorlar. İnsanlık tarihi boyunca bu politikalar amacına ulaşmamıştır. Kirli politikaları bu mübarek günde bir kez daha kınıyoruz. Mazlum halklar, haksızlık ve zulme karşı boyun eğmemiştir. Kürt halkı her şeyi göze aldı, bütün bedelleri ödedi ve haksızlığı kabul etmedi. Bu saatten sonra da haksızlığı, zulmü ve baskıyı kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

HDP’li milletvekilleri daha sonra bayramı yıkım kıskacında geçiren Sur ilçesinin Alipaşa ve Lalebey Mahallelerinde evlerini terk etmeyen yurttaşlara bayram ziyaretinde bulundu.

Vedat Aydın, 7 Temmuz 1991'de JİTEM tarafından kaçırılarak katledilmişti.  (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Almanya: İki Alman vatandaşı Türkiye’de gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Halkbank, Trump'ın lobicisiyle anlaştı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...