31 Ağustos 2017 07:28

Avrupa Basketbol Şampiyonası başlıyor

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası bugün Slovenya-Polonya maçıyla başlıyor.

Paylaş

Türkiye, Finlandiya, İsrail ve Romanya'nın ortak düzenlediği 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası bugün başlıyor.

Türkiye’nin D Grubu maçlarına ve final serilerine ev sahipliği yapacağı Avrupa Basketbol Şampiyonası Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de A Grubu'nda oynanacak olan karşılaşmalarla başlayacak. 40’ıncı kez düzenlenecek olan şampiyonada 24 takım mücadele edecek. Grup aşamalarında ilk 4 takım arasına girecek olan ülkeler adlarını bir üst tura yazdıracaklar.

GÜNÜN PROGRAMI

Turnuva, A Grubu’nda Slovenya ile Polonya arasında 13.45’te oynanacak maçla başlıyor. Grupta 16.30’da İzlanda-Yunanistan, 20.00’de Fransa-Finlandiya müsabakaları var.

B Grubu’nda ise 15.45’te Almanya-Ukrayna, 18.30’da Litvanya-Gürcistan, 21.30’da İtalya-İsrail maçları var.

TÜRKİYE D GRUBU’NDA

D Grubu maçları ve final serilerinin ev sahipliğini İstanbul yapacak. A milli takımın grubunda Rusya, Büyük Britanya, Sırbistan, Belçika ve Letonya yer alıyor. Milliler ilk 4'e girmesi halinde adını bir üst tura yazdıracak.

EKSİKLER VAR

Koç Ufuk Sarıca yönetiminde şampiyonaya çıkacak olan Türkiye’de en son Bobby Dixon(Ali Muhammed) sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartıldı. Onun dışında uzun süredir sağlık problemleri yaşayan Ömer Aşık, NBA'de yorucu bir sezon geçirdiği için milli takımdan affını isteyen Ersan İlyasova milli takım kadrosunda yer almıyor. 12 kişilik kadroda şu isimler yer alıyor: Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Erkan Veyseloğlu, Sertaç Şanlı, Kenan Sipahi, Furkan Aldemir, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek, Sinan Güler, Hüseyin Göksenin Köksal, Semih Erden.

TÜRKİYE’NİN İLK MAÇI YARIN

Türkiye, şampiyonadaki ilk maçını yarın saat 21.45'te Rusya ile oynayacak.

Milli Takımın gruptaki diğer maçları şu şekilde

2 Eylül Cumartesi Büyük Britanya - Türkiye
4 Eylül Pazartesi Sırbistan - Türkiye
5 Eylül Salı Türkiye - Belçika
7 Eylül Perşembe Letonya – Türkiye.

SIRBİSTAN'DA TEODOSİC YOK

D Grubu'nda Sırbistan'da da önemli isimler forma giyemeyecek. Ekibin lideri Milos Teodosic, sakatlığı sebebiyle turnuvayı kaçıracak olan isimlerin arasında yer alıyor. Ayrıca Nemanja Bjelica ve Miroslav Raduljica da turnuvada yer almayacak.

YARININ DİĞER MAÇLARI

D Grubu’nda yarın 14.15’te Belçika-Büyük Britanya, 17.00’de Sırbistan-Letonya maçları var. C Grubu’ndaki programsa şöyle: 15.00 Macaristan-Hırvatistan, 17.45 İspanya-Karadağ, 20.30 Romanya-Çek Cumhuriyeti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki Aroma işçisi: Bayramda kısmetimize direnmek düşmüş

SONRAKİ HABER

TOKİ’de reklam iyi, ama, aleyhine açılan davaları kaybediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...