28 Ağustos 2017 09:40

CHP’li Emir’in bayram mesajı PTT’ye takıldı

CHP'li vekil Murat Emir'in vatandaşlara gönderilmek üzere hazırladığı bayram mesajına PTT önce 'uzun' dedi sonra da 'arıza var' diye reddetti.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in seçim bölgesindeki vatandaşlara yollamak istediği Kurban Bayramı mesajı dört gün boyunca önce ‘metin uzun’ denilerek kısalttırıldı, sonrasında ise  ‘teknik arıza’ var denilerek geri çevrildi.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir’in Kurban bayramı nedeniyle seçim bölgesindeki vatandaşlara yollamak istediği mesaj PTT tarafından önce uzun denilerek sonra ise ‘teknik arıza’ gerekçesiyle geri çevrildi. Emir hazırladığı mesajı 22 Ağustos günü Meclis Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu PTT Genel Müdürlüğü Posta ve Telgraf Dairesi Başkanlığı Birleşik Posta Baskı Sistemleri Grup Mühendisliği’ne göndererek, yaklaşık 34 bin vatandaşa ulaştırılmasını istedi. CHP’li Emir, PTT’nin ilgili birimine, ‘görsel’ ve ‘test baskı’ onayı da vermesine karşın, bir gün sonra “Metin uzun, PTT Genel Müdürlüğü Posta ve Telgraf Dairesi Başkanlığı’nın da onayına yollamak zorundayız” yanıtı aldı. Bunun üzerine içeriği değiştirmeden metni talep edildiği üzere A5 kağıdı boyutlarında basılacak şekilde kısaltan CHP’li Emir’e, kısaltılmış ikinci mesaj için de ‘metin uzun’ yanıtı iletildi. Bir kez daha metni kısaltan Emir’e üçüncü günün sonunda başka bir gerekçe sunuldu. PPT personeli Emir’e, “Baskı makinalarındaki disk arızası nedeniyle basımı gerçekleştiremiyoruz” diyerek, mesajı basıp yollayamayacaklarını söyledi. 

‘MESAJIN İÇERİĞİNDEN Mİ RAHATSIZLIK DUYULDU?​’

Geçen yıl yolladığı mesajın bu yılki mesajında daha uzun olmasına karşın basılıp gönderildiğini ifade eden Murat Emir, “Günlerce oyalanmamın nedeni, bayram mesajımın içeriğinden duyulan rahatsızlık mıdır? AKP’nin hukuksuzluğu hakim kılan, OHAL şartlarında yönetimi sürekli kılmaya çalışan, 15 Temmuz ‘kontrollü darbe girişimi’, mühürsüz oylarla kabul edilen anayasa değişikliği ve CHP olarak Adalet hareketimize ilişkin değerlendirmelerim anlaşılan, ‘Saray’ın ağzına bakan bürokratlar tarafından beğenilmemiş” dedi.

‘MESAJI BİLEREK BASMADILAR’

Emir, PTT’nin bilerek bayram mesajını basmadığını söyleyerek, bayramdan 10 gün önce hazırlayıp yolladığı bayram tebrik mesajına ilişkin ‘metin uzun’ yanıtının inandırıcı olmadığını ifade etti. Emir, “Geçen yıl daha uzun olan mesajımı basıp gönderiyor, bu yıl kısalta kısalta 1.012 vuruşa kadar çektiğimiz mesajı basmıyor ve göndermiyor” dedi.

Emir, mesajının içeriğinde iç ve dış politikada yaşanan gelişmelere değinerek, AKP iktidarını eleştirdiğini söyleyerek bunun PTT yöneticilerinin engeline takıldığını savundu. Emir,  “Adeta açık bir cezaevinde yaşıyoruz; tüm görüşlerimiz, kutlama içerikli mesajlarımız ve mektuplarımızın birilerinin onayından mı geçmesi gerekiyor. Bilindiği gibi cezaevlerine gönderilen ve cezaevlerinden gönderilen mektuplara ‘Görülmüştür’ damgası vurulmaktadır. Anlaşılan biz de her türlü yazışmamızı önce ‘Saray’a göndereceğiz, oradan ‘Görülmüştür’ damgası vurulmasını bekleyeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, Deyrezzor'a 100 km uzaklıkta

SONRAKİ HABER

Marmara Denizi'nde yarın fırtına bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...