24 Ağustos 2017 10:08

Şehir Plancıları’ndan Karşıyaka Stadı'na güvenlik itirazı

Şehir Plancıları Odası, yapılmak istenen Karşıyaka Stadı'nın imar planlarına güvenlik ve yükseklik yönünden itirazda bulundu.

Paylaş

Karşıyaka Yalı'da eski ilçe stadı arazisine yapılmak istenen 15 bin kişilik stadın imar planlarına itirazda bulunan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yazılı açıklama yaparak itirazlarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, itirazlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından titizlikle ele alınması ve bu konuda tüm yerel yöneticilere görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, askıda yer alan imar planında hem stadyum alanı için hem de Cemal Gürsel Caddesi’ne cepheli olan bölüme önerilen sosyal tesis alanı için yükseklik tanımının yapılmadığı bilgisi verildi. Oda, planın, bütüncül olarak ele alınmasını ve çevresel sorunları baştan önlemek amacıyla imar planında gerekli etütlerin yapılarak kat yüksekliğinin belirlenmesini ve imar planı kararında belirtilmesini istedi.

‘GÜVENLİK AÇISINDAN PLANLAR EKSİK’

Planları güvenlik açısında da inceleyen oda, stadyum alanı ile konut alanları arasında yeterli mesafe bırakılmadığı bilgisini verdi. Oda, stadyumda olası olumsuz bir durumda can güvenliği alanın nasıl tahliye edileceğine dair bir hükmün planlarda yer almadığını ekledi. Açıklamada bu türlü yüksek yoğunlukta kullanım içeren alanların çevresinde yeterli büyüklükte araç yolunun, yoğunluğu deplase edebilecek açık kamusal alanın olmasının ve herhangi bir parsel ile bitişik olmamasının belirtilen riskleri ancak azaltabileceği belirtildi.

‘STADYUMLAR KENT BÜTÜNÜNDE ELE ALINMALI’

İzmir kentinin önemli bir meselesi haline gelen “Stadyum” kararlarının öncelikle kent bütününde, katılımcı bir modelle ele alınması gerektiğini ifade eden oda açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin sağlıklı ve düzenli kentleşmesini sağlamaya çalışmak sadece meslek odalarının değil, tüm kamu idarelerinin de asli görevidir. Yapılan itirazın temelinde ileride yaşanacak olası bir deprem, yangın v.b olayda teknik olarak tüm güvenlik önlemlerinin alınması ve bu güvenlik önlemlerine ilişkin mekansal kararların imar planlarına aktarılması dayanmaktadır. Ayrıca belirtmek gerekir ki, kent içinde yer alan bu alanda oluşacak olası bir facia tüm İzmirlinin canını yakacaktır.”  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nöbete, serbest bırakılan Cumhuriyet çalışanları da katıldı

SONRAKİ HABER

PEN'den gazetecilere karşı Interpol'ün kullanılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...