05 Şubat 2015 12:27

'15 bin kişilik stadyum İzmir'e yetmez'

Taraftar Hakları Derneği İzmir’in gündemindeki stat projelerine ilişkin bir açıklama yaptı. Yeni statların ömrünün en az 50 yıl olacağı düşünüldüğünde Göztepe ve Karşıyaka’ya yapılacağı söylenen 15 bin kapasiteli statların yeterli gelmeyeceği ifade edildi.

Paylaş

İzmir’de taraftarlar sıkıntılı. Bir asrı geride bırakmış kulüplerin maç oynayabilecekleri bir statları yok. Alsancak Stadı 6 aydır kapalı, Atatürk Stadı’nın zemini ve koşulları futbol oynamaya da, izlemeye de müsait değil. İzmir derbileri stat yokluğundan Manisa’da oynanıyor. Taraftar Hakları Derneği İzmir’in gündemindeki stat projelerine ilişkin bir açıklama yaptı. Yeni statların ömrünün en az 50 yıl olacağı düşünüldüğünde Göztepe ve Karşıyaka’ya yapılacağı söylenen 15 bin kapasiteli statların yeterli gelmeyeceği ifade edildi. 

Göztepe ve Karşıyaka’nın ikinci lig maçında 80 bin kişilik seyirciyle rekor kırmış kulüpler olduğu belirtilerek, “Bu stat kapasiteleri İzmir kulüplerine “Haddinizi bilin ülkede hegemonya kurmuş kulüplerle rekabeti aklınızdan bile geçirmeyin, hele Avrupa’yı asla düşünmeyin” demek olduğu ifade edildi.  

Açıklamada mevcut stat projelerinin sadece kapasite olarak değil, semt dokusuna zarar verecek ve maç günlerinde özellikle deplasman takım taraftarlarının geliş gidişleri açısından ciddi risk taşıyan projeler olduğuna dikkat ekildi.

Ülkenin 3. büyük şehri İzmir’in ve takımlarının ihtiyacının en az 30-40 bin kapasiteli UEFA standartlarında stat olduğu belirtildi.
“Spor kulüplerimizin semtle bağını kuran, güçlendiren ve gelecek nesillere ruhunu kazandıran semt spor alanları (Gürsel Aksel ve Yalı) korunmalı, mevcut halleri iyileştirilerek “altyapı”ların ve semt sakinlerinin kullanımlarına açılmalıdır” denildi.

MEVCUT SÖZLEŞME VE İHALELER İPTAL EDİLMELİ

Taraftar Hakları Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığının, mevcut sözleşme ve ihaleleri iptal etmesini, İzmir’in geleceğini de yakından ilgilendiren bu konuda şehircilik ilkeleri de dikkate alınarak, kent yönetimleri ve meslek odalarıyla görüşerek yeni yerler belirlemesini talep etti.

Dernek yönetimi tarafından ayrıca, kulüp yöneticileri ve camialar da, takımların uzun vadeli hedefleri ve ihtiyaçları doğrultusunda adımlar atılmasına öncülük etmeye, İzmir kent yöneticileri ve milletvekilleri, şehrin takımlarına sahip çıkmaya çağrıldı. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Birleşiyoruz Sen de Gel

SONRAKİ HABER

Kocaeli'nde 24 kişiye 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...