23 Ağustos 2017 07:37

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nden ne kadar kazanacak?

Beşiktaş, Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ne kalamamasıyla gelirini katladı. BJK, ayakbastı parası ve tv geliri olarak 35 milyon avro kazanacak.

Paylaş

Geçtiğimiz 2 sezonda ligi şampiyon bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmaya hak kazanan Beşiktaş kasasını da doldurdu.

2015-2016 sezonunu 2'nci sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele etmeye hak kazanan Fenerbahçe, Play off turunda kupaya veda edince Beşiktaş'ın kasasına 13.5 milyon avro fazladan para girdi. Siyah-beyazlı ekip geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına ayak bastı parası olarak 12 Milyon avroyu kasasına koyarken, Fenerbahçe'nin elenmesiyle birlikte kasaya toplamda giren para 25.5 milyon avro oldu. Geçen sezon gruplarda oynadığı maçlardan 1 galibiyet, 4 beraberlik elde eden Beşiktaş 3.5 Milyon avro da buradan kazandı. Yani Beşiktaş'ın geçen sene kazandığı para 29 milyon avro oldu.

BU SENE OYNAMADAN 35 MİLYON AVRO

Bir önceki sezon toplam 29 milyon avro kazanan Beşiktaş, bu sezon da Medipol Başakşehir'in Şampiyonar Ligi ön elemesinde Sevilla'ya elenmesiyle birlikte kasasını dolduracak. Siyah-beyazlılar gruplara ayakbastı parası olarak 13 milyon avroyu kasasına koyarken, Medipol Başkşehir'in elenmesiyle birlikte yayın haklarından 22 Milyon avro daha kazanacak. Böylece Beşiktaş'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi başlamadan kasasına girecek para 35 Milyon avro seviyelerinde olacak. Ayrıca Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarında alacağı her galibiyet için 1.5 milyon avro, her beraberlik için de 500 bin avro almaya hak kazanacak. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'un en işlek caddesinde asfalt çöktü

SONRAKİ HABER

Özgürlükçü Demokrasi çalışanı Mete 2 gündür gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...