23 Ağustos 2017 06:40

Bayram tatilinde oteller yüzde 100 dolu

10 günlük bayram tatilinde turizmciler 2 milyona yakın yerli turist bekliyor. Otellerin doluluk oranı ise yüzde 100.

Paylaş

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasıyla turizmde büyük hareketlilik başladı. Tatil süresince 1.5 milyon ile 2 milyon arasında yerli turist hareketliliği yaşanacak. Türkiye genelinde otellerin bayram süresince doluluk oranı yüzde 100.

Bakanlar Kurulu tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinde kamu çalışanlarının 'idari izinli' sayılmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşen Kurban Bayramı tatil süresi 10 güne çıktı. Sürenin uzamasına en çok sevinen turizmciler oldu. Otellerin yüzde 85 dolayındaki doluluk oranı, 10 günlük tatil ilanının ardından yerli turist rezervasyonlarıyla yüzde 100'e ulaştı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, tesislerin yüzde 30 ile 40 arasında iç pazarla dolacağını vurguladı. Ayık, "Bayram nedeniyle yaklaşık 2 milyonun üzerinde hareket olmasını bekliyoruz. Bu trafiğe de yansıyacaktır. Türkiye'nin her yönüne seyahat hareketliği yansıyacaktır" dedi.

EYLÜL ORTASINA KADAR OTELLER DOLU

Ege ve Akdeniz bölgelerinde tüm tesislerin dolmaya başladığını kaydeden Osman Ayık,  bu doluluk oranının rezervasyon sayılarına bakıldığında eylül ayının ortasına kadar devam edeceğini vurguladı.

REZERVASYON YAPARKEN DİKKAT

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Duran ise tatile gideceklerin bir an önce rezervasyonlarını yapmaları gerektiğini kaydetti. Son dakika rezervasyonlarının her zaman pahalı olduğunu belirten Duran, "Vatandaşlarımız rezervasyonlarını yaparken seyahat acenteleri üzerinden ya da bilinen online siteler üzerinden yapmaları gerekiyor. Fiyatı çok ucuz diye yanlış yerlerden tercih yapmamalarını öneriyorum, çünkü son dönemde sahte siteler vatandaşlarımızı dolandırabiliyor" diye konuştu. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kaymakamlık büro işçilerini kazıya gönderdi

SONRAKİ HABER

Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın hakim karşısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa