23 Ağustos 2017 03:17

Kurban Bayramı tatili herkese 10 gün değil

10 günlük Kurban Bayramı tatilinden sadece devlet memurları ve belediye çalışanları yararlanacak.

Paylaş

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün ilan edilmesi ile birlikte birçok yurttaş tatilin kendilerini de kapsayıp kapsamadığını merak ediyor.

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın haberine göre, Bakanlar Kurulu, 28-29 Ağustos günlerini tam gün, 31 Ağustos’u da yarım gün ‘idari tatil’ olarak ilan etti; böylece bayram tatili, 10 güne çıktı. Ancak bu durum sadece devlet memurları için geçerli. Çünkü idari izin, kamu kurumlarında çalışanları ilgilendiriyor, özel sektör çalışanlarını kapsamıyor.

Buna göre, memurlar, devlet dairelerinde çalışanlar, belediye çalışanları 26 Ağustos Cumartesi’den 5 Eylül Salı gününe kadar (Salı günü hariç) tatil olacaklar.

Özel sektör çalışanları içinse durum biraz farklı. 28-29 Ağustos’ta çalışacaklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle resmi tatil olduğundan izinli sayılacaklar, 31 Ağustos Perşembe arife günü olduğundan yarım gün çalışacaklar, 1-2-3-4 Eylül Kurban Bayramı nedeniyle resmi tatil yapacaklar. İşin aslı, bu 10 günlük tatilden özel sektör çalışanlarına düşen cumartesi ve pazarı çıkacak olursak sadece 3,5 gün.

Noyan Doğan, özel sektörde çalışanların ise tatillerini 10 güne çıkartabilmek için şöyle yapabileceğini açıkladı:
“İdari izin, kişinin çalıştığı kurum tarafından veriler izin anlamına da geliyor. Kimi özel şirketler isterlerse çalışanlarına bu bayramda idari izin verebilir. Bu konuda bir engel olmadığı gibi çalışan açısından hem maaş hem de yıllık izin anlamında bir hak kaybı yaratmaz. Yıllık izninizden bir-iki gün, hatta 3 gün kullanıp, bu bayramda tatilinin süresini uzatabilirsiniz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

5 maddede kadınlar ‘pembe otobüse’ neden karşı?

SONRAKİ HABER

Kyrie Irving, Boston Celtics'e takas ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa