19 Ağustos 2017 13:32

Anaokulundaki facia Meclis gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Meclis'e verdiği soru önergesinde anaokullarının denetlenip denetlenmediğini sordu.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Çiğli ilçesinde 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüyle ilgili iddiaları ve ihmalleri Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, okul öncesi eğitim kurumlarının ve servislerin denetlenip, denetlenmediğini ve denetimlerin hangi sıklıkta yapıldığını sordu.

CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Son yıllarda adeta her önüne gelen anaokulu ve kreş açıyor. Bu kurumlar eğitim yuvası olmaktan çıkıp ticarethaneye dönüştü. Doktor, avukat veya eczacı olmak için nasıl diploma gerekiyorsa bu işi yapacaklar için de ilgili bölümlerden mezun olma şartı aranmalıdır. Bu kurumlar şikâyet üzerine değil periyodik olarak denetlenmeli” diye konuştu.

'ÜLKE GENELİNDE DENETİM YAPILSIN'

Bundan sonraki süreçte bu tür faciaların yaşanmaması için Milli Eğitim Bakanlığının ve Ulaştırma Bakanlığının gerekli önlemleri alması gerektiğinin altını çizen Atila Sertel, şöyle dedi: Alperen Sakin’in ölümü başta ailesi olmak üzere tüm Türkiye’yi derinden üzmüştür. Bu sıradan bir ölüm değildir. Bakanlıkların ve ilgili kurumlarının eksik yaptığı veya hiç yapmadığı denetimler, bu faciaya davetiye çıkarmıştır. Bahse konu okulla ilgili çok sayıda iddia var. Yine servis aracının da belgesiz ve yetersiz olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından anaokulu kapatıldı ancak bu yeterli değil. Bu üzücü olaydan ders çıkararak yeni eğitim-öğretim döneminden önce ülke genelinde denetimler yapılmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy Belediye Başkanı: Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?

SONRAKİ HABER

Ertuğrul Özkök’ten Cem Küçük’e yanıt: Favori komedyenim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...