18 Ağustos 2017 08:22

13 gazetecinin davasında 2 gazeteciye tahliye kararı

Aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da olduğu 13 gazetecinin yargılandığı davada Bünyamin Köseli ve Cihan Acar tahliye edildi.

Paylaş

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin “örgüt üyeliği” suçundan yargılandıkları davadan tahliye edildikten sonra “darbeye teşebbüs” soruşturması nedeniyle tekrar tutuklanan aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy'unda bulunduğu 12'si tutuklu 13 sanıkla ilgili karar açıklandı. Mahkeme Bünyamin Köseli ve Cihan Acar'ın tahliyesine karar verdi. Dava, gazetecilerin daha önce tahliye edildikleri "terör örgütü üyeliği" davasıyla birleştirildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanıklar Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ile tutuksuz yargılanan Ali Akkuş katıldı.

AKKUŞ VE YILDIZ SAVUNMA YAPTI

Duruşma sabah ilk olarak  Ali Akkuş’un savunmasıyla başladı. ByLock kullanıcısı olmadığını söyleyen Akkuş, “Yeni iddianamede 5 ByLock kullanıcısı ile görüştüğüm iddia ediliyor. Konuştuğum kişilerin telefonlarında ByLock olduğunu bilmem mümkün değildir. Konuştuğum ByLock kullanıcısı kişilerden 4’ü çalışma arkadaşlarım. Birinin ise köylümüz olduğunu babamdan öğrendim, tanımıyorum. Hakkımda önceki davadan farklı bir iddia yok. Aynı konuda 2. kez yargılama yapılamayacağından bu davanın reddini talep ediyorum” dedi.

Akkuş’un savunmasını tamamlamasının ardından duruşmada Yetkin Yıldız’ın savunmasına geçildi. “Elimde iki iddianame var. Bu iki iddianamenin aynı olduğunu görüyorum” diyen Yıldız, “Aynı suçlamayla bir taraftan örgüt üyeliği ile bir taraftan darbe ile yargılanıyorum. Hakkımda yurtdışına çıkış iddiaları var. Benim pasaportum bile yok, hayatımda hiç yurtdışına çıkmadım” dedi.

İddianamede geçen telefon görüşme kayıtlarına ilişkin açıklama yapan, Yıldız, “Gazeteci mesleği gereği herkesle görüşür. Bu nedenle bir gazeteciye bunları sormak garip” dedi.

SAVCI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

Sanıkların savunmasının tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında, sanıkların “örgüt üyeliği” suçundan yargılandıkları dava ile dosyanın birleştirilmesini talep etti. Tüm sanıklar için tutukluluğun devamını isteyen savcı, bunun gerekçesini ise “kuvvetli suç şüphesi, sanıkların kaçma ihtimali, verilmesi muhtemel cezaların süresi” ile açıkladı.

Verilen bir buçuk saatlik aranın ardından kararını veren mahkeme Bünyamin Köseli ve CihanAcar'ın tahliyesine karar verdi. Dava, gazetecilerin daha önce tahliye edildikleri "terör örgütü üyeliği" davasıyla birleştirildi. Dava birleştirildiği için bir sonraki duruşma 24 Ekim 2017'de görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

11 Beşiktaş taraftarının tutuklanması Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Şişecam’dan teşvikli zorla işten çıkarma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...