16 Ağustos 2017 15:36

AOÇ arazisi tıp fakültesi için bağış yapıldı, ABD'ye satıldı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  AOÇ arazisinin ABD Büyükelçiliği'ne satılmasına ilişkin konuştu.

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin ABD Büyükelçiliği'ne satılmasına ilişkin konuştu. Söz konusu alanın 1983'te Gazi Üniversitesi'ne tıp fakültesi yapılması için verildiğini, ancak yıllardır yapılmayarak önce TOKİ'ye şimdi de ABD'ye satıldığını söyledi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin ABD Büyükelçiliği'ne satılmasına ilişkin basn toplantısı düzenledi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Başkanı Tezcan Karakuş Candan, hükümetin “algı operasyonu  yapılıyor”, “Orası AOÇ'nin değil” açıklamalarının doğru olmadığını belirterek, söz konusu alanın 1983 yılında tıp fakültesi yapılması için Gazi Üniversitesi'ne devredildiğini kaydetti. Üniversitenin bunu yıllarca yapmayarak araziyi TOKİ'ye sattığını ve bugün de ABD'ye satıldığını aktaran Candan, 2013 yılında AOÇ Genel Müdürlüğü'nden devir protokollerini istediklerini açıkladı. Protokolde bu alanın AOÇ tarafından Gazi Üniversitesi'ne nasıl verildiğinin, paranın nasıl ödendiğinin yer aldığını belirten Candan, Gazi Üniversitesinin yaklaşık 10 milyon TL'yi yıllarca parça parça verirken TOKİ'ye satılmadan iki yıl önce 6 milyon TL vermesinin de dikkat çekici olduğunu söyledi. TOKİ'nin devraldıktan sonra araziyi konut ve ticaret alanına dönüştürdüğünü dile getiren Candan, oysa AOÇ üzerinde bir alanın konut ve ticaret alanı yapılamayacağını ifade etti. Plan değişikliklerinin sürekli gizli kapaklı yapıldığını belirten Candan, “Birçok suç duyurusunda bulunmamıza rağmen hepsi reddediliyor. Şimdi de Bekir Bozdağ algı operasyonu yapılarak hükümetin yıpratılmak istendiğini iddia ediyor. Bizim bir şey yapmamıza gerek yok, zaten siz hükümetinizi de, ülkeyi de yeterince yıpratıyorsunuz” dedi.

ŞARTLI BAĞIŞI NASIL SATARSINIZ?

Şu an alanın ABD toprağı durumunda olduğunu vurgulayan Candan, “Oysa burası kamu yararı için Gazi Üniversitesi'ne verilmişti. AOÇ arazilerinin talanı sistematik olarak devam ediyor. Ülkenin kurucusu şartlı bağış yapıyor ama sonrasında başka amaçlar için bu alan satılıyor. Bir kişinin belli bir amaç şartıyla bağışladığı bir toprağı nasıl başka amaç için satabilirsiniz? Bunu vicdanen ve hukuken kabul etmemiz mümkün değil. Biz yine suç duyurularına devam edeceğiz. Bize emanet edilen bir toprağın nasıl ABD çiftliği olduğunu tarihe not düşmek istiyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Sarıbal: Tarım Bakanı Fakıbaba, çiftçiye masal anlatıyor

SONRAKİ HABER

Sanık için ödül, çocuk için ceza 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...