14 Ağustos 2017 12:03

Dünyanın en büyük volkanik bölgesi bulundu

Bilim insanları, Antarktika'nın batısındaki buzul tabakasının 2 km altında yer alan dünyanın en büyük volkanik bölgesini keşfetti.

Paylaş

İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nden bilim insanları, Antarktika’nın batısındaki buzul tabakasının 2 kilometre altında yer alan dünyanın en büyük volkanik bölgesini keşfetti. Boyları yüz ile 3.850 metre arasında değişen 91 yanardağın bulunduğu bölge, şimdiye kadar dünyada volkanik bölgelerin en yoğun olduğu yer sanılan Afrika kıtasından daha yoğun.

AFRİKA’DAKİNİN ÜÇ KATI

Guardian’a konuşan araştırmaya katkı sunan buzul uzmanı Robert Bingham,  “Çok ama çok şaşırdık. Böyle bir sayı beklemiyorduk. (…) Bu bölgedeki yanardağların sayısı nererdeyse Afrika’dakinin üç misli” dedi.

‘PATLARSA VAHİM SONUÇLAR OLABİLİR’

Öte yandan Bingham volkanlardan birinin patlaması durumunda bunun dünya üzerinde vahim sonuçları olabileceğini belirtti: “Bu volkanlardan biri patlayacak olursa Batı Antarktika’nın buzullarının dengesini bozabilir (…) Asıl mesele yanardağların ne derece aktif olduğu. Bu, bir an önce cevabını bulmamız gereken bir soru.” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Metroda çıplak aramaya dava

SONRAKİ HABER

Sivas'ta 31 asker karın ağrısı ile hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...