11 Ağustos 2017 13:01

Fırat’ın dibinde içecek suları yok!

Urfa Birecik'te Fırat Nehri’ne 5 kilometre mesafedeki Bağlarbaşı Mahallesi içme suyu ve fıstık bahçelerini sulayacak su bulamıyor.

Paylaş

Urfa'nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri’ne 5 kilometre mesafedeki Bağlarbaşı (Sorik) Mahallesi içme suyu ve fıstık bahçelerini sulayacak su bulamıyor. 6 ay öncesine kadar içme sularını kendi kuyularından tedarik ettiklerini söyleyen mahalleliler, kuyuların kuruması üzerine içme suyunu tankerlerle taşıyor. Geçim kaynakları olan fıstık ağaçlarını da sulayacak su bulamayan Mahallenin Muhtarı Fehmi Bozoğlan, susuzluktan dolayı çok sayıda ailenin köyden şehre göç ettiğini, fıstık bahçelerinde susuzluktan dolayı büyük ölçüde verim kaybı yaşandığını ve bahçelerin kuruma tehdidi ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

‘GELEN SÖZ VERDİ, GİDEN SÖZ VERDİ’

Bozoğlan, 10 yıldır köyün suyunun olmadığını, yetkililerin her seferinde söz verdiğini, ancak bir şeyin değişmediğini dile getirdi. Köyün 700 hanelik merkezi bir köy olduğunu söyleyen Bozoğlan, şunları ifade etti: “Kaymakam da söz verdi. ‘Su birkaç güne gelecek’ dedi. O da sözünde durmadı, hâlâ geliyor. Belediye göstermelik kazıp bıraktı. Susuzluktan birçok aile köyden şehre göç etti.” (Urfa/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

AKP’den Atiker Konyaspor’a verilen 5 maç cezaya tepki

SONRAKİ HABER

Staj günlükleri 2: Fabrikayı tanıma kılavuzu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...