11 Ağustos 2017 12:12

Saha içi- Saha dışı

Saha içi ve saha dışından spor haberleri...

Paylaş

LAKROS NEDİR ? 

Lakros, her oyuncunun ufak ve sert plastikten yapılmış topu taşıyabilecekleri ve ucunda bir ağ olan sopalarla oynadığı, amacı topu karşı takımın kalesine sokmak olan bir takım sporudur. Oyun değişik kategorilerde farklı sayıda oyuncudan oluşan takımlarla oynanır. Erkekler açık sahada 10 oyuncu, kapalı sahada altı oyuncudan oluşan takımlarla oynarken, kadınlar 12 kişiden oluşan takımlarla mücadele ederler. Klasik olarak her gole 1 puan verilir. Genellikle Kuzey Amerika’da popüler olan lakros, Kanada’nın ulusal sporu olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ise son birkaç yıldır yayılmakta olup, Türkiye Lakros Derneği adlı kuruluş bünyesinde spor kulüpleri ve millî takımlar bulunmaktadır. Lakros kulüplerine örnek olarak İstanbul Sultans LC, Ankara Knights LC ve İzmir Warriors LC örnek verilebilir. Üniversitelerde ise Marmara Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde ise Lakros takımları bulunmaktadır.

TOTTİ’NİN FORMASI UZAYA

İtalya’nın Roma Kulübü, efsane futbolcusu Francesco Totti’nin 28 Mayıs’ta Genoa’ya karşı oynadığı kariyerinin son maçında giydiği 10 numaralı formasını uzaya gönderdi. Forma “Vega” isimli rokete yerleştirilip, Fransız Guyanası’ndan uzaya fırlatıldı. Kariyeri boyunca sadece Roma forması giyen Totti, Roma’nın 3-2 kazandığı Genoa maçının 54. dakikasında oyuna girip yeşil sahalara veda etmişti.

LEGİA VARŞOVA’NIN KOREOGRAFİSİ DÜNYA GÜNDEMİNDE!

Varşova’yı, Nazi Almanyası’nın işgalinden kurtarmak için başlatılan Varşova Ayaklanması’nın yıldönümünde Legia Varşova-Astana maçında Legia Varşova taraftarları dünya gündemine oturacak bir koreografiye imza attı. “Naziler, 1944'’te Varşova’da 160 bin kişiyi öldürdü. Bunların içinde binlerce çocuk vardı”

SOKAK HAYVANLARI SAHADA 

Şili Premier Ligi takımlarından Colo – Colo ve Antofagasta arasında gerçekleşen mücadelede Colo – Colo’lu futbolcular sokak hayvanların sorunlarına dikkat çekmek için sahaya hayvan barınağından köpeklerle çıktı. Hayvan Dostları Birliği (UAA) üyesi olan Colo-Colo’lu futbolcular üzerinde “Sahiplen” yazılı pankartı taşıdılar.

Futbolcuların sahaya birlikte çıktıkları köpekler ise UAA barınaklarından sahiplenilebiliyor.

TARİHİN EN PAHALISI PSG’DE 

Paris Saint German’in, 222 milyon Euro’luk rekor bonservis bedeliyle Barcelona’dan kadrosuna kattığı 25 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Neymar’ı, kulübün sahibi Nasser Al Khelaifi’nin de katıldığı törenle Cumartesi günü basına tanıttı. Neymar, Paris ekibinde senelik 30 milyon dolar ücret alacak. Formaları satışa çıkarılan Neymar için taraftarlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Şanzelize bulvarındaki PSG satış mağazasına akın eden taraftarlar, Neymar’ın 100 Euro’ya satılan 10 numaralı yeni formasının 6 saat içinde tüketti. 

CHP’DEN KANUN TEKLİFİ 

CHP Grup Başkanvekili Özel, Milli Futbol Takımında sporcular dışında görev yapacak kişilerin maaşlarına standart getirilmesi, maaş ve primlerin TL olarak belirlenmesi için kanun teklifi verdi.

Özel’in TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’da değişiklik yapıyor.

TFF’nin, milli takımlarda görev yapanlara vereceği prim miktarı da TL üzerinden belirlenecek. Bir yıl içerisinde ödenecek kişi başına prim tutarı, brüt asgari ücretin 10 katını geçemeyecek.

TFF’nin, milli takımlar teknik direktörlüğü görevini yürüteceklere, FIFA dünya sıralamasında Türkiye’nin üstündeki 5 ülkenin teknik direktörlerine verdiği ücretlerin ortalamasından fazla yıllık ücret ödemeyecek.

Teklifin gerekçesinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim’e, görevden ayrılmasının ardından ödenecek 4 milyon 671 bin 472 Euro tazminatın, toplumda infial yarattığı belirtildi. TL olarak 20 milyon TL’ye yaklaşan bu tazminatın, net asgari ücretin 14,245 katı olduğuna işaret edildi.

DRESSEL, PHELPS’İN REKORUNA ORTAK OLDU

17. Dünya Su Sporları Şampiyonası’ndaki yüzme yarışmalarında 7 altın madalya kazanan Caeleb Remel Dressel, Michael Phelps’in dünya şampiyonası rekoruna ortak oldu.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda 8 altın kazanarak tarihe geçen Phelps, 2007’de Melbourne’de düzenlenen 12. Dünya Su Sporları Şampiyonası’nda 7 kez altın madalya kazanmıştı.

HAFTANIN FOTOĞRAFI

Neymar’ın PSG’ye transferi sonrası, Barcelona duvarlarında yer alan görselleri siliniyor. 222 Milyon €’luk bir transfer ve duvarın önünden geçen Neymar formalı küçük bir çocuk... Futbolun masumiyet çağının çoktan kapandığını biliyoruz. Ancak bu fotoğraf oldukça fazla şey anlatıyor.

ÖNCEKİ HABER

‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemine 276’ncı gününde de engel

SONRAKİ HABER

İlk kadın firavun: Hatşepsut

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...