11 Ağustos 2017 09:45

CHP'li vekiller: Şirince'yi yok etmenize izin vermeyeceğiz

Şirince'de 128 yapıya yıkım kararı verilmesinin ardından bölgeye giden CHP’li vekiller, 'Şirince’yi sonuna kadar koruyacağız' dedi.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Murat Bakan, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır, Selçuk ilçesinin köylerini ziyaret etti.

Selçuk ilçe örgütünün yaptığı programla ziyarete Şirince’den başlayan CHP’li vekiller, geçtiğimiz günlerde imar planına aykırı yapıldığı gerekçesiyle 128 yapı hakkında verilen yıkım kararına tepki gösterdi.

Burada bir açıklama yapan CHP’li Murat Bakan konuyla ilgili “Gördüğümüz kadarıyla AKP’li yerel yönetim Şirince’nin kendine özgü doğal ve tarihsel dokusunu yok etme konusunda aceleci davranıyor. Kentleri betona teslim eden iktidar politikaları ve yerel yönetim anlayışını reddediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Musa Çam da “Şirince’de dükkanlar iş yapamıyorsa; bu sizin olağanüstü halinizin, olağan dışı politikalarınızın birer sonucudur” diye konuştu. Özcan Purçu da “Yıkım kararı demek; turizmin, tarihin, yerel dokunun bozulması demek. Geleceğimizi bu ve benzeri kararlarla yok etmelerine izin vermeyeceğiz, kamuoyu oluşturmayı ve mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi. Bayır ise şu şekilde konuştu: “Bu ülkenin halkı çaresiz, umutsuzken bu ülkeye turist gelir mi? Yabancı ülke temsilciliğinde görevliler ailelerini ülkemizi güvenli bulmayıp buradan gönderirken Türkiye’ye turist gelir mi?​”

Köylülerin sorunlarını dinleyen CHP’li vekillerin akşam geç saatlere kadar süren Selçuk’taki çalışması; Zeytinköy, Belevi, Acarlar, Havutçulu ve Gökçealan köylerine yaptıkları ziyaretlerle tamamlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Google, Hip Hop'un 44 yıllık tarihini Doodle ile kutladı

SONRAKİ HABER

‘Arzum Özbey intihar etmedi, öldürüldü' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...