10 Ağustos 2017 10:27

Patronların gerekli iş güvenliği önlemlerini almaması bir işçinin daha yaşamını yitirmesine neden oldu. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Karyak Linyit Kömür Deposu Fabrikası'nda iş cinayeti yaşandı.
 
Fabrikada kömürleri poşetleme ve yükleme işinde sezonluk işçi olarak çalışan Reşat Doğantürk, elektrik çarpmasından dolayı yaşamını yitirdi. Kullandıkları makinenin elektrik kaçırmasından dolayı yüksek voltajlı elektriğe maruz kalan Reşat Doğantürk, hastaneye giderken yolda yaşamını yitirdi. Doğantürk'ün cenazesi Aliağa Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

'UYARDIK AMA ÇALIŞIN DEDİLER'

Evrensel'e konuşan Doğantürk'ün iş arkadaşları, iş cinayetinden önce makinenin elektrik kaçırdığını ustalarına ilettiklerini ancak kendilerine 'Bir şey olmaz, iş yetişmesi gerekiyor, araçlar bekliyor, devam edin' dendiğini aktardı. İşçiler daha önce de benzer sorunlarla karşılaştıklarını ancak çözüm sağlanmadığını aktardı. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et