09 Ağustos 2017 20:51

MMK Metalürji'de vinçten düşen işçi hayatını kaybetti

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kurulu MMK Metalurji fabrikasında bir iş cinayeti daha yaşandı. Vinçten düşen kaynak işçisi hayatını kaybetti.

Paylaş

Halil İMREK 
Hatay 

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kurulu MMK Metalurji fabrikasının liman bölümünde çalışan ve Kent Makina'dan geldiği öğrenilen Salim Yeşilova adlı işçi, gemide tadilat yaparken vincin üzerinden geminin anbarına düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Temmuz ayında da MMK Metalurji'de gece çalışırken yüksekten düşen Ali Andı isimli işçi hayatını kaybetmişti. MMK Metalurji yönetimi, iki ay içinde gerçekleşen ikinci iş cinayetini dışarı yansıtmamaya çalıştı.

Önceki gün yaşanan iş cinayetine tanık olan bir işçi, vinç üzerinde kaynak yapan Salim Yeşilova'nın çalışma sırasında dengesini kaybederek sert zemine düştüğü bilgisini verdi.

Ağır yaralanan kaynak işçisi Salim Yeşilova, önce Dörtyol Devlet Hastanesine, ardından da İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yeşilova, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hayatını kaybeden Salim Yeşilova’nın ölümü ile ilgili soruşturma başlatılırken, cenazesi ailesi ve işçi arkadaşları tarafında göz yaşları içinde İskenderun’da Çankaya Asri Mezarlığında toprağa verildi.

2 AYDA 2 İŞ CİNAYETİ

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kurulu MMK Metalurji fabrikasında Temmuz ayında da iş cinayeti yaşanmıştı. Vinç bakım elamanı olarak çalışan Ali Andı, gece saat 01.30 sıralarında arıza gidermek için çıktığı tavan vinçlerinin bulunduğu yere çıkmış, malzeme taşırken 15 metre yükseklikten zemine düşerek olay yerinde hayatını kaybetmişti.

MAYIS AYINDA DA DİLOVASI'NDAKİ FABRİKADA 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Mayıs ayında ise Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan MMK Metalürji Sanayi Ticaret Ve Liman İşletmeciliği A.Ş. fabrikasında yine iş cinayeti yaşanmıştı. Fabrikada gece vardiyasında çalışan Serkan Pala, dönen bir iş makinesine sıkışarak yaşamını yitirmişti.

2016'DA BİR İŞÇİ AĞIR YARALANMIŞTI

MMK metalurji fabrikasında 2016 yılında iş kazası yaşanmıştı. İşyerinde formen olan çalışan Koray Erman Gökçe, galvaniz bölümünde rol marinasını temizlerken ayağı kayarak düşmüş ve ağır yaralanmıştı. Makinenin arasında sıkışan Gökçe’nin kafatasında ve kaburgalarında kırıklar meydana gelmiş ve uzun süre tedavi görmüştü.

MMK Liman bölümünde 2015 yılında taşeron firma Mollaoğlu'nun bünyesinde çalışan 50 yaşındaki işçi Aziz Demir Sapan, forklift aracının altında kalarak feci şekilde can vermişti.

Yine 2015 yılında yaşanan iş kazasında da bir işçi yaralanmıştı.

'NEDEN ÖNLEM ALINMIYOR?'

MMK Metalürji işçileri, 2017 yılı boyunca Dilovası'ndaki fabrikada yaşanan iş cinayeti ile birlikte MMK Metalurji'de toplam 3 işçinin hayatını kaybettiğini ve sürekli iş kazaları yaşandığını vurgulayarak, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında yönetimin önlem almadığının altını çizdiler.

Çalışma arkadaşlarının iş cinayetlerinde hayatının kaybettiğini belirten MMK Metalürji işçileri, "Genellikle kazalar gece yaşanıyor. Ağır çalışma koşulları, yorgunluk ve alınmayan tedbirler işçilerin hayatına mal oluyor" dediler. 

ÖNCEKİ HABER

'Kadın belediye eş başkanı cezaevinde darbedildi' iddiası

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe'nin yeni transferi Soldado, İstanbul'a geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...