09 Ağustos 2017 15:11

Atatürk Liseliler TÜGVA ile protokolün iptalini istedi

İzmir Atatürk Lisesi'nin dersliklerinin TÜGVA'ya tahsis edilmesi ile ilgili açıklama yapan veli, öğretmen ve öğrenciler protokolün iptalini istedi.

Paylaş

İzmir Atatürk Lisesi'nin dersliklerinin TÜGVA'ya tahsis edilmesi ile ilgili açıklama yapan lisenin öğrencileri, öğretmenleri ve mezunları hükümetin eğitimdeki gericileştirme politikalarına tepki göstererek protokolün iptalini istedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan 'Medeniyet ve Değerler Protokolü' kapsamında İzmir'in köklü eğitim kurumlarından Atatürk Lisesi dersliklerinin vakıfa sunulmasına İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği öğretmenleri ve öğrencileri basın açıklaması yaptı.  

CHP'li vekiller, yöneticiler, Eğitim Sen ve Konak Kent Konseyi üyelerinin ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı lisenin önündeki açıklamada protokolün laik, demokratik eğitim sistemine aykırı olduğu vurgulandı. 

Basın metnini okuyan Dernek Başkanı Murat Saraç, protokole dair endişelerinin olduğunu ifade ederek yetkilileri konuya dair açıklama yapmaya ve gerekli işlemleri başlatmaya davet etti. Ülkenin geleceğinin bilimi esas alan çağdaş, laik ve pozitif eğitimden geçtiğini ifade eden Saraç "Bu okula ve değerlerine karşı yapılan bu hareketi Atatürk'ün adını gururla taşıyan lisemizden yetişmiş bireyler olarak kabullenmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Çünkü bir lise meselesi değil zihniyet meselesidir, memleket meselesidir" dedi. Saraç son olarak protokol iptal edilene kadar girişimlerini sürdüreceklerini de dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Özakça: Çocuklarımız işlerine dönerlerse eylem bitecek

SONRAKİ HABER

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, iki kadını yardımcılığına atadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...