09 Ağustos 2017 04:32

Doğan Medya'da yine ayrılık rüzgarları esiyor

Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci görevden alınırken Hürriyet Yazarı Akif Beki'nin de yazılarına son verildi.

Paylaş

Doğan Grubu bünyesinde yine "görevden alma"lar gündemde. Hürriyet gazetesinin köşe yazarı Akif Beki'nin yazılarına son verdiği duyurulmuştu. Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü ve Hürriyet yazarı Uğur Cebeci'nin de görevden alındığı belirtildi.

Uğur Cebeci’nin Hürriyet gazetesinde haftada bir gün tam sayfa havacılık üzerine yazı kaleme almayı sürdüreceği öğrenildi. Cebeci'ye gerekçe olarak "gençleşme"nin sunulduğu iddia edildi.

Oda Tv'nin haberine göre Uğur Cebeci, kurum içi yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı:

 "Değerli arkadaşlarım,

Uzun yıllar zorlu günlerde birlikte çalıştık. Ama bütün zor zamanların üstesinden geldik. Sizin gazeteci olmanız sayesinde DHA dünyanın güvendiği bir marka oldu. Doğru ve her şartta etik kurallara bağlı yayıncılık yaptık.. Toplam 40 yıllık habercilik hayatımı burada noktalıyorum.

 DHA daha genç yönetimi ile çok daha başarılı olacaktır. Her şartta bana gösterdiğiniz anlayış ve sonsuz destek için çok teşekkür ediyorum. Sizlerle çalışmaktan hep onur duydum. Eşleriniz ve çocuklarınızla mutlu bir hayat sürmenizi dilerim.”

Magazin, ekonomi ve spor bölümlerinde de çok sayıda görevden almanın yaşanacağı iddia ediliyor. Bu bölümlerde görevden almalara sebep olarak ise bazı çalışanların kurum dışında da gelir getiren kimi işlerde çalışıyor olmaları gösteriliyor.

AKİF BEKİ'NİN YAZILARINA SON VERİLDİ

Son olarak 'FETÖ' itirafçısı Hüseyin Gülerce ile polemiğe giren köşe yazarlarından olan Aki Beki'nin de yazılarına son verildi. Beki'nin gönderilme gerekçesinin iktidarı eleştiren yazıları olduğu ileri sürüldü.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, geçen çarşamba yazdığı yazıda Akif Beki için "Akif Beki 7 Haziran 2015'te iktidardan düştü diye anında Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı satan bir tip. Zaten kovulmanın, medeni ölü olmanın eşiğinde" sözleriyle Gülerce'ye destek vermişti.

Küçük, Akif Beki'nin Hürriyet'le yollarının ayrıldığı haberleri sonrası da "Kovulacağını geçen çarşamba yazmıştım Akif Beki'nin. Bir yandan da üzüldüm. Yakında Karar'da yazacak. Hayırlı olsun" dedi.

Akif Beki, 2009'a kadar 3.5 yıl dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmıştı. Beki, Hürriyet'ten önce Radikal'de yazıyordu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

SONRAKİ HABER

SDG, Rakka'da 2 Hristiyan aileyi IŞİD'den kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...