08 Ağustos 2017 13:32

Çocuk işçinin ölümü Meclis gündeminde

Çocuk işçi Samet Barış Aydın'ın ölümü CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, okulların tatil edilmesiyle çalışmaya başlayan ve çalıştığı sırada yıkılan duvarın altında kalan 14 yaşındaki Samet Barış Aydın’ın ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

Antep’te yaşayan Samet Barış Aydın’ın 5 katlı bir binanın su tesisatının yapımı için inşaata gittiğini ve tadilat çalışmaları kapsamında 4. katın yıkılan duvarının altında kaldığını hatırlatan Tanrıkulu Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, Yıldırım’a şu soruları yöneltti: “Samet Barış Aydın’ın, çalışmak zorunda kalması ve çalıştığı inşaatın duvarının yıkımı sırasında enkaz altında kalarak yaşamını yitirmesi AKP Hükümeti tarafından ‘Bu işin fıtratında ölüm var’ denilerek görmezden mi gelinecektir? 14 yaşındaki Samet Barış Aydın’ın çalıştığı inşaatın duvarının yıkımı sırasında enkaz altında kalarak yaşamını yitirmesine sebep olan iş cinayeti ile ilgili ivedi inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır? Yaşanan bu iş cinayetinde sorumluluğu ve ihmali bulunanlar hakkında ivedi olarak gerekli yasal işlemler yapılması hususunda talimat verilmiş midir? Verilmişse, akıbeti nedir? AKP Hükümetinin yıllardır bahsettiği ‘Yeni Türkiye’, AKP hükümetleri dönemindeki başarısız ekonomik politikalar sebebiyle vatandaşların alım gücünün düştüğü, ortaokul  öğrencilerinin yaz tatilinde bile en ağır işlerde çalışmak zorunda bırakılarak iş cinayetlerinin yaşandığı bir ‘yeni Türkiye’ midir? Bundan sonra iş cinayetlerinin yaşanmaması ve benzer acıların önüne geçilmesi amacıyla AKP Hükümeti ve ilgili Bakanlık etkili, sürekli ve somut güvenlik önlemleri alacak mıdır yoksa yaşanan iş cinayetlerini ve acıları görmezden gelmeye devam mı edecektir?​” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Kupası'nda grup maçları kalktı

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da 5,1 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...