07 Ağustos 2017 16:36

İhraç olan iki eğitimciye ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı 

Mersin Cumhuriyet savcılığı ihraç edilen Tarsus Eğitimsen şube yöneticisi iki eğitimci hakkında 'kovuşturmaya yer yoktur' dedi.  

Paylaş

Mersin’in Tarsus ilçesinde 29 Ekim 2016 tarihli 29872 sayılı resmi gazetede yayınlanan 675 sayılı KHK ile ihraç edilen eğitim emekçileri Macide Boymul ve Şahin Yücel hakkında açılan soruşturmada Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ dedi. 675 sayılı KHK’nin resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girmesi sonrası KHK ile ihraç edilen iki eğitimci hakkında soruşturma açılmıştı. Savcılık tarafından açılan soruşturmada “terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti ve iltisakı yahut bunlarla irtibatlı olan 675 sayılı KHK ile görevden çıkarıldıkları” bildirilen iki eğitimci hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Savcılık soruşturma sonrasında, kovuşturmaya yer olamadığına karar verdi.
 
Şahin Yücel,bu kararla ihraçlarına gerekçe bir suçlama olmadığının da tespit edilmiş olunduğunu vurgulayarak “Başta KESK’e bağlı sendikalara üye olan emekçiler olmak üzere binlerce emekçi haksız, hukuksuz ve dayanaksız bir şekilde işimizden ekmeğimizden edildik. İhracımıza karar verenler bu kararı dikkate alarak bir önce bu anti demokratik uygulamaya son vererek işimize geri döndürmeli ve bu hukuksuzluğu sonlandırmalıdır” dedi.
 
Macide Boymul da “Herkesin paylaşımda bulunduğu bir fotoğrafı bende paylaştım ve bu nedenle hakkımda dava açıldı ve soruşturma geçirdim. İhracımız sonrası savcılıkta yürüttüğü soruşturmada bu paylaşım nedeniyle açılan dava haricinde bir suç yada suç teşkil edecek durum olmadığını belirtiyor. Karar, KHK ile ihraç olan bizlerin ihracına haklı bir gerekçe olmadığını  ve olamayacağını göstermiştir. O nedenle de derhal görevimize başlatılmamız gereklidir” dedi. 

Savcılık kararını değerlendiren Eğitim Sen Tarsus Şube başkanı Eyüp Kızıl da şunları söyledi: En başından beri arkadaşlarımızın keyfi bir şekilde, hiçbir dayanağı olmadan ve hukuksuzca KHK ile işlerine son verildiğini söylüyoruz. Savcılık kararı ile birlikte arkadaşlarımızın ihraç gerekçesi de boşa çıkmış, haklılığımız anlaşılmıştır. Arkadaşlarımız asılsız ihbarlarla aylardır mağdur edilmişlerdir. İhbarcılar er ya da geç yargı önünde hesap vereceklerdir. KHK ve OHAL rejimi sona erdirilmeli, arkadaşlarımız bir an önce görevlerine döndürülmelidirler.” (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TIR'ın çarptığı traktör, çocukların üzerine devrildi: 2 ölü 

SONRAKİ HABER

5'inci kattan düşen 3 yaşındaki Suriyeli çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...