07 Ağustos 2017 11:49

Şemdinli’de köylülere işkence

Hakkari Şemdinli'de köylüler gözaltına alındı, işkenceden geçirildi.

Paylaş

Hakkari Şemdinli’nin Şapatan köyüne polis ve askerler tarafından baskın düzenlendi, köylülerin meydanda işkenceden geçirildiği işkencenimn Emniyette de sürdüğü iddia edildi. Dihaber, işkencenin fotoğraflarını yayımladı.
 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı 2 bin nüfuslu Altınsu (Şapatan) köyünde önceki gece asker ve polisin katılımıyla başlatılan operasyonda 1 özel hareket polisi yaşamını yitirdi. Ardından köy abluka altına alındı ve dün gece de polis ve askerler köye baskın düzenledi. 
 
dihaber’de yer alan habere göre, baskın sırasında köylülerin meydanda toplanarak işkenceden geçirildiği ve gözaltına alınan köylülere yönelik işkencenin İlçe Emniyet Müdürlüğünde de sürdüğü iddia edildi.
 
Vücutlarında işkence izi görülen köylüler yaşadıklarını dihaber’e anlattı. Can güvenliklerinden kaynaklı isimlerinin açıklanmasını istemeyen köylüler şunları söyledi: “Gece saatlerinde evlere baskın yapan asker ve polisler 100’ü aşkın insanı köy meydanına toplayarak, işkenceden geçirdi. Aralarında kadın ve çocuklar da vardı. Hiçbir gerekçe göstermeden kapıları kırıp halkı yere yatırdılar. Yere yatırılanların üzerlerinde tepindiler. Tekme, tokat, yumruk, silah dipçiği dahil birçok şeyle vurdular. Meydan dayağından sonra 36 kişiyi gerekçesiz gözaltına aldılar. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülene kadar da darbedildik.”

 

DOKTOR RAPOR VERMEDİ, POLİS ÇAĞIRDI

 

Gözaltına alınan 36 köylüden 20’si serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar Şemdinli Devlet Hastanesi'nde darp raporu almaya gitti. Köylüler bu kez de darp raporu verilmediğini ve doktorun hakaret ve ırkçı söylemlerine maruz kaldıklarını anlattı. E.Ç isiöli doktorun polisi çağırarak bir kişinin yeniden gözaltına alınmasını sağladığını söyledi. Köylüler, E. Ç.'nin kendilerine, "Bu olanlar sizin hatanız. Siz devlete yardım etmiyorsunuz" dediğini belirtti.

 

İŞKENCEYE SUÇ DUYURUSU

 

Köylüler, Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, işkencenin peşini bırakmayacaklarını dile getirdi. (Hakkari/DİHABER)

 

{{328612}}

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş AKKİM’de yetkiyi aldı, işçi kıyımı sürüyor 

SONRAKİ HABER

Zorla evlendirilmek istenen Suriyeli çocuk intihara kalkıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...