06 Ağustos 2017 13:13

‘Meşale, özgür basın emekçisi olduğu için tutuklandı’

Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne katılan tutuklu ETHA Çevirmeni Meşale Tolu'nun babası, kızının özgür basın emekçisi olduğu için tutuklandığını belirtti.

Paylaş

 

 

Gazetecilerle birlikte Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden ETHA Çevirmeni Meşale Tolu’nun babası Ali Rıza Tolu, kızının özgür basın emekçisi olduğu için tutuklandığını belirterek, 11-12 Ekim’de görülecek davaya çağrı yaptı.

 

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) haberine göre Tutuklu ETHA Çevirmeni Meşale Tolu’nun babası Ali Rıza Tolu, HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti.

 

Gazetecilerle birlikte Yoğurtçu Parkı’na gelen Tolu, ETHA’ya yaptığı açıklamada, “Meşale gözaltına alındığında çocuğu Serkan yabancı bir aileye verilmiş. Çocuk korkmuş ve kekeliyordu. Bir buçuk ay boyunca Serkan yanımızda kaldı” dedi. Meşale Tolu’yla görüşmek için her hafta Adalet Bakanlığı’ndan izin aldıklarını belirten Tolu, yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

 

{{328598}}

 

Meşale Tolu’nun özgür basın emekçisi olduğu için tutuklandığını kaydeden Ali Rıza Tolu, “Halkın haber alma hakkını engellemek için basına yönelik saldırılar var” dedi.

 

Dayanışma çağrısı yapan Ali Rıza Tolu, “Basını, milletvekillerimizi, duyarlı tüm kesimleri davaya çağırıyorum” dedi.

(MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Otogarın çöpünden askeri mühimmat çıktı

SONRAKİ HABER

Otomotiv  ihracatı  yüzde 41 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...