04 Ağustos 2017 14:24

Çocuk istismarına karşı kampanya: İfşa siteleri kapatılsın

Özellikle kız çocuklarının gizlice çekilmiş, ele geçirilmiş video ve fotoğraflarından oluşan ‘ifşa sitelerine’ karşı imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Kampanya Ekşi Sözlük’te bir kullanıcının, tanıdığının küçük kız çocuğunu fotoğrafının burada yayınlandığını görüp siteye başvuru yapmasına rağmen hiçbir sonuç elde edemediğini yazması ile başladı.

‘KREDİ KARTI İLE ÖDEME’

Çocuk istismarını su yüzüne çıkaran hızla yayılan ve oldukça destek gören yazıda konuya ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Dün arkadaşımın kardeşinin özel fotoğrafları bir Türk sitesi tarafından paylaşılmış, siteye girdiğimde şok oldum. 14-15 yaşındaki kız çocuklarının videoları, fotoğrafları var. Adamlar bunu bir de ticarete dökmüş, sözüm ona VIP üyelik satıyorlar, banka hesapları açıkta, kredi kartıyla ödeme dahi koymuşlar. Savcılığa gidip şikayet edeceğim. Çocuk bunlar çocuk!..”

Çok sayıda kullanıcı bu yazının ardından söz konusu sitelerle ilgili bilgiler vermeye ve resmi kurumlara şikayet mailleri göndermeye başladı.

İFŞA SİTELERİ NEDİR?

Bu sitelerde gizlice çekilmiş video ve fotoğraflar, çocuk pornosu, sosyal medyada tuzağa düşürülerek elde edilmiş çoğunluğu küçük yaştaki kız çocuklarının görüntü ve resimleri yayınlanıyor. Bazılarının üye sayısının yüz binleri bulduğu sitelere kredi kartı ile ödeme yapılarak üye olunuyor.

‘Sanal çocuk istismarına son verelim, çocuklarımıza sahip çıkalım’, başlığı ile yayınlanan imza kampanyasına change.org’tan ulaşılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan Real Hipermarket işçileri tazminatlarını istiyor

SONRAKİ HABER

İsviçre’de uçak düştü: 3 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...