04 Ağustos 2017 14:00

Lucescu dönemi resmen başladı

Milli Takım’da Fatih Terim’in ayrılışının ardından göreve getirilen Mircea Lucescu dönemi resmen başladı.

Paylaş

Riva Hasan Doğan Tesislerinde gerçekleşen imza töreninde Mircea Lucescu kendisini 2 yıllığına Milli Takıma bağlayan imzayı attı.
 
İmza töreninde ilk olarak TFF Başkanı Yıldırım Demirören konuştu.
 
İmza töreni öncesinde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim ve ekibine teşekkür ederek, “Fatih Hocayla geçen süreçten sonra Mircea Lucescu’yla buradayız. Kariyerinde 35 kupa bulunan bir teknik direktörle burada oturmak gurur veriyor. Hocamızla 13 sene önce çalışacaktık ama kısmet bugüneymiş. 4 maç ve 2 yıllık bir anlaşma imzalıyoruz.  Kendisiyle temasım 31 Temmuz’da öğleden sonra olmuştur.  Hocamızı karakteriyle başarılarıyla tartışmaya gerek yok. 13 sene önce çalışmak istediğimiz bir ismi Türkiye’ye getirmek bugüne kısmetmiş” ifadelerini kullandı.

 

‘GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’LA DA TEMASIM OLMUŞTU’

 

Yıldırım Demirören’in ardından konuşan Mircea Lucescu, “Belki Türkiye’ye birkaç sene önce gelmeliydim. 4 sene boyunca Galatasaray ve Beşiktaş’ta çok iyi dönemler geçirdik. Taraftar ve kulüpler açısından önemli başarılar yakaladık. Yine aynı duyguları paylaşacağım bir ülkeye gittim. Ukrayna’da Shakhtar başkanı bana bu imkanı sundu ve ben de değerlendirdim. Daha önce Türkiye Futbol Federasyonuyla 2 kez, Galatasaray ve Beşiktaş’la da 1’er kez temasım oldu. Sonunda buraya gelmeyi kabul ettim. Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna’dan ayrılma kararı aldım. 1.5 ay düşündüm ve bu düşünme süresinin ardından evde duramayacağıma ve çalışmanın daha iyi olacağına karar verdim” diye konuştu.

 

‘ARDA’NIN MİLLİ TAKIMA İHTİYACI VAR’

 

Yurt dışında çalıştığı dönemde Milli Takımın maçlarını takip ettiğini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “Euro 2016’nın ardından bazı oyuncuların çağrılmadığını biliyorum. En büyük sorun yurt dışında oynayıp Milli Takımda forma giymeyen isimler. Oyuncularla ve hocalarıyla konuşmak istiyorum bu konuyla ilgili. Romanya Milli Takımına benziyor. Hemen önümüzdeki maça hazırlanıp 3 puanla yolumuza devam etmeliyiz. Benim amacım oyunculara bu takıma, bu ülkeye karşı zorunlulukları olduğunu hatırlatmak. Ne zaman çağırırsak görevlerini yerine getirmeye ikna etmeliyiz. Bu doğrultuda Arda Turan’ın acı çektiğini görebiliyorum ve anlayabiliyorum. Milli Takımın ona, onun da milli takıma ihtiyacı var. Benim görüşüm bu şekilde” ifadelerini kullandı.

 

‘İYİ ARKADAŞLAR ZOR GÜNDE BELLİ OLUR’

 

Türkiye futboluna büyük bir sevgi beslediğini sözlerine ekleyen Rumen çalıştırıcı, “Her sezon transfer döneminde adımı gazetelerde gördüğümde gurur duyuyorum. Bütün takımlarla ismim anıldı ve bu durum beni gerçekten mutlu etti. Türkiye’de atasözlerinin sevildiğini iyi biliyorum. ‘İyi arkadaşlar zor günde belli olur’. Eğer böyle bir günde kabul etmeseydim arkadaş olarak görünemeyebilirdim” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Zırhlı araç kazaları meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Kapatılan Real Hipermarket işçileri tazminatlarını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...