04 Ağustos 2017 13:40

Zırhlı araç kazaları meclis gündeminde

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Okmeydanı’da zırhlı polis aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli çocuk Raşit Oso için soru önergesi verdi.

Paylaş

Son dönemde polis ve jandarma araçlarının neden olduğu ölümlü ve yaralanmalı kazaların arttığını ifade eden Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti: “Akrep aracını kullanan polislerin, sokak aralarında insanların hayatını tehlikeye atarak hız yapmasının gerekçesi nedir? Akrep aracındaki polisler hakkında adli ve idari soruşturma açılmış mıdır ya da açılacak mıdır? Açılmışsa, güncel akıbeti nedir? Tutanak için vakit kaybedilmeden Raşit Oso’nun hızla hastaneye yetiştirilmesi gerektiği kabul edilse bile, daha sonra olay yerine gelen polisler neden tutanak tutmamıştır? Raşit Oso’yu hastaneye götüren polisler tutanak tutmuş mudur? Tutanağın içeriği nedir? Tutanak tutulmamışsa, gerekçesi nedir? Raşit Oso hastanede mi ölmüştür, hastaneye ölü olarak mı getirilmiştir? Polisler hangi gerekçeyle Oso ailesinin evindeki telefonlara ve fotoğraflara el koymuştur? Bu uygulamaya ilişkin mahkemeden ya da savcılıktan bir emir var mıdır? El koymaya ilişkin tutanağın tam içeriği ve tarihi nedir? Raşit Oso’nun cenazesine katılım hangi gerekçeyle engellenmiştir?

Yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalarda kaç polis ve jandarma hakkında ne tür yasal işlemler yapılmıştır?​” (İstanbul/EVRENSEL)

{{328092}}

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM üniversite tercih sonuçları için tarih açıkladı

SONRAKİ HABER

Lucescu dönemi resmen başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...