31 Temmuz 2017 06:16

Stockholm Onur Festivali'ne Nazi tehdidi

İsveç’in başkenti Stockholm’de başlayan Onur Ferstivali, ırkçı ve nazi Kuzey Direniş Hareketi'nin (NMR) tehditleri altında yapılıyor.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

 
Bu yıl 20.si düzenlenen Stockholm Onur Festivali öncesi NMR’nin homofobik etkinliklerinde belirgin bir artış görülüyor. Norveç’in Kristiansand ilinde NMR’in cumartesi günü düzenlediği homofobik gösteriye katılmaya hazırlanan 14 Neo-Nazi sınırda Norveç Polisi tarafından gözaltına alınmıştı.
 
Eşit Cinsel Haklar Federasyonu (RFSL) Başkanı Magnus Kolsjö, son 1 yıl içinde Neo-Naziler tarafından LGBTİ’ye yönelik 40 civarında etkinlik örgütlendiğini söyleyerek, NMR’nin ülkenin değişik yerlerine Onur aktivitelerinin yapılmaması için güvenlik şeritleri yerleştirdiğini de hatırlattı.
 
NMR’in artan aktiviteleri ve LGBTİ bireylere artan tahammülsüzlüğün Onur Festivali ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Kolsjö, “Bu günlük yaşamımızın bir parçası. Yılda bir kez görünür olması oldukça iyi ama kalan bölümünde görünüyor olmaması kötü”

 

SENDİKALAR DA ETKİNLİKLERE KATILIYOR

 

İşçi sendikaları Onur Festivali’ne katılma kararı aldı. İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı 14 federasyondan 13’ü festival alanında çadır açacak ve 5 Ağustos günü düzenlenecek Onur Yürüyüşü’ne katılacak.
 
İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu, bu yıl Onur Yürüyüşü'ne araç yerine çevre dostu üç tekerlekli bisikletler ve samba dansı sergileyerek katılacağını açıkladı. Memurları temsil eden Memur Sendikaları Konferasyonu (TCO) ve akademisyenleri örgütleyen SACO da Onur etkinliklerine katılma kararı aldı.
 
Irkçı ve yabancı düşmanı İsveç Demokratları dışında parlamentoda grubu bulunan 7 parti, Onur Festivali ve yürüyüşüne katılma kararı aldı. Stockholm’de yaşayan Türkiyeliler de, bu yıl ikinci kez Onur Yürüyüşü’ne katılacak.
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksek Askeri Şura toplantısı 2 Ağustos'ta

SONRAKİ HABER

Benzin ve motorine eş zamanlı zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...