29 Temmuz 2017 11:36

Yonca Şık: Ahmet tutuklu çünkü diğerleri sessiz

Gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu Şık, CNN'e verdiği röportajda 'Ahmet kahraman değil, o tutuklu çünkü diğerleri sessiz' dedi.

Paylaş

Cumhuriyet gazetesi davasında tutukluluğunun devamına hükmedilen Gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu Şık, CNN International'a konuştu.

25 Temmuz'da yayımlanan Yonca Verdioğlu Şık, Ahmet Şık'ın yeniden tutuklanmasını basın özgürlüğüne yönelik yeni bir saldırı olarak tanımlarken "Ahmet bir kahraman ya da süpermen değil. O şu anda bir gazeteci olarak hapiste çünkü doğru soruları sordu, gerçekleri konuştu ve gerçekliği yansıttı" dedi.

"O hapiste çünkü diğerleri sessiz" diyen Şık, "Bu yüzden insanlar onun sesini duyuyor. Aslında yaptıkları son derece doğal. Tutukluluğui, bu ülkde hukukun üstünlüğünün olmadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

CNN'in haberinde Ahmet Şık'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski müttefiki olan Fethullah Gülen'e dair 'İmamın ordusu' kitabını yazdığı ve kitabın henüz basılmadan yasaklandığı, Şık'ın ise 2011'de gazetecilik faaliyetleri sebebiyle "terör örgütüne destek" iddiasıyla tutuklandığı hatırlatılıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel Writer, Yusuf Karataş arrested 

SONRAKİ HABER

Engelliler çalışma hayatlarının iyileştirilmesini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...