27 Temmuz 2017 17:12

Gazeteci Erdoğan Alayumat tutuklandı

Haber takibi sırasında gözaltına alınan dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat tutuklandı.

Paylaş

 

Haber takibinde gözaltına alınan dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanırken, gazeteciler savcılık ifadesi ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Erdoğan Alayumat hakkında tutuklama kararı verirken, Nuri Akman’ın adli kontrol ile serbest bırakılmasına karar verdi.

14 gündür Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Akman ve Alayumat “örgüte üye olmak” ve “örgüt adına faaliyet yürütmek”ten suçlanırken, bugün savcı karşısına çıktı.

Savcılık ifadeleri tamamlanan gazeteciler, “örgüt üyesi olmak”, “örgüte yardım ve yataklık etmek”, “örgüt adına milis ve işbirlikçilik faaliyetinde bulunmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gizli kalması gereken sırlarını ifşa etmek” iddialarıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Mahkeme heyeti Erdoğan Alayumat hakkında tutuklama kararı verirken, Nuri Akman’ın da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

GEREKÇE: DEVLET SIRLARINI AÇIKLAMAK

Gazetecilerin yaptıkları haberler, çektikleri fotoğraflar, yapmış oldukları röportajlar, muhabir arkadaşları ile telefon üzerinden yapmış oldukları haber tartışmaları da suçlama konusu olurken, gazetecilerin sınırdaki askeri hareketliliğe, ekolojiye ve cezaevlerine dair yaptıkları haberler de suçlamalar arasında yer almıştı.

Hatay’daki El Nusra üyelerinin faaliyetlerine dair henüz yayınlanmamış haber metinleri ile bu haberlerin bilgilerine nasıl ulaştıklarını da gazetecilere sormuştu.

Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman gözaltına alındığında Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı iki gazeteciyi hedef göstermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atomlarımızın yarısı başka galaksilerden

SONRAKİ HABER

Kaygı’nın Amerika hakları FilmRise ve Amazon’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...