26 Temmuz 2017 12:21

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim istifa etti

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in milli takımdan istifa ettiği duyuruldu.

Paylaş

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim milli takımdaki görevini bıraktı.

Terim ve Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) yetkililerinin bugün federasyonun Levent'teki binasında bir araya geldiği belirtildi.

Çeşme Alaçatı'daki kebapçı baskını sonrası eleştirilerin odağında olan Terim'in federasyon ile anlaşarak milli takımı bıraktığı belirtildi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören konuya dair yaptığı ilk açıklamada "Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörlüğünü bıraktı. Karşılıklı anlaşarak görevden ayrıldı" dedi.

MİLLİ TAKIM KRİTİK SÜREÇTE

Türkiye, 2018 Dünya Kupası elemelerinde I grubunda kalan 4 maçta 2 Eylül’de Ukrayna, 5 Eylül’de Hırvatistan, 6 Ekim’de İzlanda, 9 Ekim’de Finlandiya ile karşılaşacak. Milli takım teknik direktörlüğü görevi için Şenol Güneş ve Mircea Lucescu isimleri konuşuluyor. Güneş’le sadece bu 4 maç için görüşülebileceği belirtiliyor.

TFF'DEN AÇIKLAMA

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan birtakım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır. Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir. Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz."

TERİM'İN 3. DÖNEMİYDİ

Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörlüğü görevine 2013'te Galatasaray'dan ayrılarak gelmişti. Terim'in milli takımdaki 3. dönemi olan bu süreçte, Türkiye Euro 2016'ya katılırken gruptan çıkamadı. 

Terim milli takım öncesi Galatasaray'daki 3. teknik direktörlük döneminde üst üste 2 yıl şampiyonluk kazandıktan sonra Başkan Ünal Aysal'la ters düşmüş ve kulüpten ayrılmıştı.

Fatih Terim'in koltuğu sallantıda olan Igor Tudor'un yerine yeniden Galatasaray'a dönebileceği konuşuluyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te 'devlet sırrı' krizi: 3 bakana gensoru

SONRAKİ HABER

'Meslektaşlarımızı ve halkın haber alma hakkını savunacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa