26 Temmuz 2017 06:21

Başbakan ve başbakan yardımcılarının görevleri belirlendi

Başbakan ve başbakan yardımcılarının görev dağılımı ile ilgili Başbakanlık Genelgeleri Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Paylaş

Başbakan ve başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu. Başbakan Binali Yıldırım’ın kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi görevini üstlendiği kabinede, Milli Savunma Bakanlığı’ndan Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Fikri Işık ise MGK’nın tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonunu gerçekleştirecek.

Görev dağılımı ile kurullarda görev alacak hükümet üyelerine ilişkin Başbakanlık Genelgeleri Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Genelgeye göre, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi görevini üstlenen Başbakan Binali Yıldırım, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Türkiye Varlık Fonu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği kurum ve kuruluşlarından sorumlu olacak.

TRT VE AA BOZDAĞ’DA

Kabinede hükümet sözcülüğü görevini de üstlenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise TBMM ve Danıştay ile ilişkileri yürütecek. Bozdağ’a bağlı kurum kuruluşlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü olarak belirlendi.

Ekonomik konularda başbakan adına genel koordinasyonu yürütecek olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e bağlı kurum kuruluşlar ise Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ Genel Müdürlüğü oldu.

Milli Savunma Bakanlığından Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Fikri Işık ise Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulmasını ve Bakanlar Kurulu’nda kabulü halinde, bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi ile reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesini gerçekleştirecek.

Bakan Işık’a bağlı bağlı kurum ve kuruluşlar da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu oldu.

İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURUMU AKDAĞ’A BAĞLANDI

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın görev alanı Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, yatırım ortamının iyileştirilmesi, insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyonu olarak belirlendi. Akdağ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’ndan sorumlu olacak.

Kabinenin yeni bakanı, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise Medeniyetler İttifakı Projesi’nin yürütülmesini ve 100. Yıl Anmaları ile ilgili konuların koordinasyonunu sağlayacak.

Çavuşoğlu’nun sorumluluk alanı ise Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak açıklandı.

Ayrıca, Avrupa Birliği makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde “Müzakere Heyeti Başkanlığı” ve “Başmüzakereci” görevinin Avrupa Birliği Bakanı tarafından, kamu görevlileri sendikaları ile faaliyetlerin koordinasyonu ile kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütülecek. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Soner Yalçın'dan 'Canikli'yi kim, niye yedi' yazısı

SONRAKİ HABER

CIA itirafı: ABD, Venezuela hükümetini devirmeye çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...