25 Temmuz 2017 04:19

SDG'den 'Rakka operasyonu durduruldu' iddiasına 2. yalanlama

SDG, IŞİD'e karşı Rakka operasyonunun durdurulduğuna yönelik iddiaları ikinci kez yalanladı.

Paylaş

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Medya Merkezi Sorumlusu Mustafa Bali, IŞİD'e karşı Rakka operasyonunun durdurulduğu ya da askıya alındığı iddialarını yalanladı.

Bali, "Çatışmalar 6 mahallede devam ediyor. Bugün(dün) kentin güneyinde Hişam Abdül Melik mahallesindeki ve kentin kuzeybatısındaki operasyonlar sonucu IŞİD'in savunma hatları kırıldı" dedi.

Nazla Şehadi mahallesindeki ilerleyişlerinin de sürdüğünü belirten Bali, çatışmalarda en az 35 IŞİD'linin öldürüldüğünü, bir bombalı aracın imha edildiğini ve çok sayıda silahla mühimmata el konulduğunu söyledi.

'DAHA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALARA HAZIRLANIYORUZ'

SDG'nin operasyonları bir cephede yavaşlattığı, diğer cephelerde ise durdurduğuna dair haber Kurdistan24 kanalında çıkmıştı. Kurdistan24'e konuşan Kendal isimli SDG savaşçısı, "IŞİD'e karşı operasyonlar kentin bazı bölgelerinde geçtiğimiz haftadan bu yana durmuş durumda, daha şiddetli çatışmalar için hazırlanıyoruz" demişti.

Operasyonların durdurulduğu iddiası geçtiğimiz hafta da ortaya atılmış ancak SDG bunu yalanlamıştı. Bu, 1 haftadaki 2. yalanlama oldu.

'KENTİN YÜZDE 45'İ IŞİD'DEN ALINDI'

Öte yandan SDG'den dün yapılan açıklamaya göre 47 günlük harekat sonucunda kentin yüzde 45'i IŞİD'den alındı. Kontrol altına alınan toplam mahalle sayısının 8 olduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da fiyatı iki katına çıkan domatese silahlı koruma

SONRAKİ HABER

Musa Kart'ın savunması... Tek örgütüm var: Ü.T.Ç.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...