Alperen Ocakları, Neve Şalom Sinagogu'na saldırdı

Mescid-i Aksa'da yaşanan olayları 'protesto eden' Alperen Ocakları üyeleri, Neve Şalom Sinagogu'na taş ve tekmelerle saldırdı.

21 Temmuz 2017 00:43
Paylaş

İsrail’in Mescid-i Aksa’nın kapılarına metal dedektör koymasının ardından başlayan olaylar sürüyor. İstanbul’da da Alperen Ocakları üyesi bir grup, Beyoğlu’daki Neve Şalom Sinagogu önünde toplanarak İsrail'in uygulamalarını 'protesto etti'

İl başkanı Kürşat Mican, ‘terörist devlet’ dediği İsrail’in uzun zamandır Mescid-i Aksa’da zulüm yaptığını söylerek, “Uzun yıllardan bu zamana kadar İsrail Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınmasını yasaklamıştır. Sadece yasaklamakla kalmamış, mabedimizin girişlerine x-ray cihazları koyarak, Filistin’li kardeşlerimizi taciz etmektedir. Kardeşlerimiz Mescid-i Aksa’sa ibadetlerini yapamamaktadır. Bu din, inanç, ibadet özgürlüğüne ipotek koymaktır” diye konuştu.

‘SİYONİSTLER AKLINI BAŞINI ALSIN'

Mican, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz burada eylem gerçekleştiriyoruz. Siyonistler aklını başına alsınlar. Bizim kardeşlerimizin ibadet özgürlüğünü engellemesinler. Nasıl orada bizim ibadet özgürlüğümüzü engelliyorsanız, biz de sizin burada ibadet özgürlüğünüzü engelleriz. Nasıl bugün burada durduysak, yarın da geliriz. Buradan içeriye giremezsiniz. Siyonist, terörist İsrail devleti unutmasın ki, Abdülhamit Han'ın torunları yaşıyor ve bir gece bütün mabetlerinizi kuşatırız, kimse ibadet yapamaz.”

Açıklamanın ardından bazı kişiler, ibadethanenin kapısını tekmeledi, binaya taş attı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ege'de şiddetli deprem: Halk geceyi sokakta geçirdi

SONRAKİ HABER

Meclis İç Tüzük Değişiklik Teklifi komisyonda kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa