Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 20 Temmuz 2017 Perşembe

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

20 Temmuz 2017 05:01
Paylaş

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

Gazeteleri didik didik ediyoruz; ‘Ne var ne yok’ bakarak sabahın fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Mithat Fabian Sözmen'le 'Ne Var Ne Yok?' hafta içi her sabah 09:30'da Evrensel WebTv'de...

20 Temmuz Perşembe günü, gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?'

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GAZETELERE NASIL YANSIDI?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın görüşmesi sonrası yeni kabine açıklandı.

Habertürk, Başbakan Yardımcılarından yalnızca ekonomi yönetiminin başındaki Mehmet Şimşek’in görevde kaldığını öne çıkarırken “Ekonomik revizyon” manşetini attı.

Hürriyet “Kabineye yeni çatı” manşetini attı, başbakan yardımcısı pozisyonundaki değişimi hatırlattı. Hürriyet ekonomi sayfasındaysa Mehmet Şimşek’e vurgu yaptı ve “Kaptan Şimşek” dedi.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi de “Kabine değişikliğinin perde arkası” başlıklı yazısında “Kabine değişikliği, yeni dönemde ekonominin daha çok ön plana çıkacağını gösteriyor” yorumunda bulundu.

YANDAŞ MEDYADA '2019 SEÇİMLERİ' VURGUSU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a en yakın gazetelerden Sabah, “Reform kabinesi” manşetini attı. “Türkiye’yi 2019 seçimlerine taşıyacak ve Cumhurbaşkanlığı sistemi için gerekli reformları hayata geçirecek değişim” ifadesini kullandı.

Star, Yeni Şafak ve Karar ortak manşetle “2019 kabinesi” ifadesini kullandı. Bu gazetelerde de “Türkiye’yi 2019 seçimlerine taşıyacak kadro” yorumu yapıldı.

'8 AYDA BİR KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ'

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya kabine değişikliğine dair değerlendirmesinde AKP’nin 8 ayda bir kabine değiştirir hale geldiğine vurgu yaptı. Sarıkaya, önümüzdeki yıl da değişikliğin kapıda olduğunu belirtti.

'KRİTER SADAKAT'

BirGün, “Biat cephesinde yeni bir şey yok” manşetiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belirleyici rolüne dikkat çekti. Cumhuriyet’te de “Kriter sadakat” başlığıyla benzer bir vurgu yapıldı.

Cumhuriyet’in Ankara Temsilcisi Erdem Gül, kabine için “Yeni kabine için özgül ağırlık ve düşük profil kavramları kullanılıyor. Parti dışı kesimlere seslenme imkanı az olan kabinenin parti tabanını toparlamaya daha çok yönelmesi bekleniyor. Partili cumhurbaşkanı sisteminin ilk kabinesi “2019’da geçilecek başkanlık sisteminin provası” yorumlarını yaptı.

Sözcü ise “Yeni kadın bakanın şaşırtan tweet’leri” manşetiyle, Çalışma Bakanlığına getirilen Jülide Sarıeroğlu’nun dünkü Twitter performansını öne çıkardı. Sarıeroğlu dün Fethullah Gülen’den alıntı yaptığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği tweet’lerin paylaşılması sonrası hesabını kapatmıştı. Yeni Çalışma Bakanı daha sonra da “Tweet’ler fotomontaj” iddiasında bulunmuştu ancak Sarıeroğlu’nun tweet’lerine arşiv yöntemleriyle ulaşılabiliyor. (EVRENSEL WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Creating a myth and ideology of a Resurrection-Liberation

SONRAKİ HABER

Magnesia Antik Kenti JES tehdidi altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa