16 Temmuz 2017 08:23

İdlib’de cihatçılar ateşkes ilan etti

Cihatçıların kontrolündeki İdlib'de 2 hafta süren şiddetli çatışmaların ardından bir kez daha ateşkes kararı alındı.

Paylaş

Cihatçıların kontrolündeki İdlib’de etkin iki güç olan Heyet Tahrir el Şam ve Ahrar’uş Şam arasında iki haftadır şiddetlenen ve “büyük bir savaşın eşiğinde olduğu yorumları yapılan” çatışmaların dün sağlanan ateşkesle sona erdiği ileri sürüldü.

Al Masdar'ın haberine göre iki grup arasında gerginlik, son dönemde yaşanan bir dizi şiddet olayıyla büyüdü.

El Kaide’nin Suriye’deki şemsiye yapılanması Heyet Tahrir el Şam’ın, önceki gün Halep vilayeti sınırındaki Sarakib ve Cebel ez Zaviye’ye büyük bir askeri konvoy gönderdiği bildirildi.

Ahrar’uş Şam’ın da, Heyet Tahrir el Şam’ı, olası bir saldırıya karşı kendilerini savunacağı konusunda uyardığı aktarıldı.

AKŞAM ‘ATEŞKES SAĞLANDI’ İDDİASI

Dün akşam saatlerinde ise iki grubun arasında ateşkesin sağlandığı ileri sürüldü. Heyet Tahrir el Şam Sözcüsü Abdullah Muhaysni, sosyal medya hesabından ateşkesi duyurdu ve cihatçıların Suriye ordusuna karşı harekat başlatacağını dile getirdi.

İDLİB’İ DIŞ DESTEKLE ALMIŞLARDI

Mart 2015'te Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın organizasyonuyla oluşturulan el Kaide'nin öncülüğündeki 'Fetih Ordusu' İdlib vilayetinin tamamını ele geçirmişti. Cihatçılar arasında o tarihten bu yana çok sayıda çatışma ve bölünme yaşandı. Vilayette şu anda en büyük güç, el Kaide'nin şemsiye örgütü Heyet Tahrir'uş Şam. Bir bölümü Tahrir'uş Şam'a geçen Ahrar Şam da etkin gruplar arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye hükümeti ve SDG’nin Tabka Barajı anlaşması

SONRAKİ HABER

Urfa’da mülteci esnafların dükkanlarına ‘maskeli’ saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...