16 Temmuz 2017 05:53

Erdoğan konuşurken ‘Drone’ düştü: 7 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de düzenlenen törende konuşurken drone düştü, 7 kişi yaralandı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz töreninde konuşurken töreni görüntülemek için kullanılan drone (İnsansız Hava Aracı-İHA) düştü. Drone düşmesi sonucunda 7 kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi odluğu öğrenildi. Erdoğan, “Bazen dronlar da düşüyor demek ki" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla TBMM'de düzenlenen törende konuştu. 

‘İDAM PARLEMANTO'DAN GEÇERSE BANA GELDİĞİNDE TEREDDÜTSÜZ ONAYLARIM’ 

Erdoğan, konuşmasında yine idam konusunu gündeme getirdi ve tereddütsüz onaylayacağını söyledi: Bir asır önce yedi düvelin bir araya gelip, tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale'de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz'da da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik. Savaşlar, ordular arasında olur. Türk milleti 15 Temmuz'da ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı ve çıplak elleriyle bir mücadele verdi. Cumhuriyet tarihimizde çok badire atlattık ama hiç kimse bu kutlu çatıya el uzatmadı. İdam Parlemanto'dan geçerse bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım.

'NASIL KALKAR DA BUNA KONTROLLÜ DARBE DERSİNİZ?' 

Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yu hedef almayı da sürdürdü: Tankların başındakilerle pazarlık yapıldı. Tanklar oradan çekildi ondan sonra tankların  önüne çıkarım diyen bu kişi Bakırköy'deki belediye başkanın yanına gitti. Bugün baktım konuşuyor ve konuşurken de hala bu olayı kontrollü bir darbe olarak ifade ediyor. Kimseyi aldatmayalım, bu olaya kontrollü darbe demek gerçekten bir nasipsizliktir, bu olaya kontrollü darbe demek nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır. Siz bu milleti ne zannediyorsunuz? Nasıl kalkar da buna kontrollü darbe dersiniz? Siz yoksa bu sürecin hala böyle devam etmesini mi istiyorsunuz?" diye konuştu. 

‘OHAL PAZARTESİ GÜNÜ MGK'YE GELECEK, KONUŞACAĞIZ HÜKÜMETİMİZE TAVSİYE KARARINI ALACAĞIZ’

Erdoğan OHAL ile ilgili de açıklama yaptı: “Kusura bakma, Olağanüstü Hal pazartesi günü Milli Güvenlik Kurulu gündemine gelecek, konuşacağız ve hükümetimize tavsiye kararını alacağız. Devletimizi yıkma operasyonu yapılıyor. O gece TBMM'de olan 106 milletvekilimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi. 

Erdoğan, “15 Temmuz bize göstermiştir ki devlet olarak, millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün bile yaşama hakkı vermeyecek o kadar çok düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Otomobil şarampole uçtu: 1 ölü, 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Müftülükten eğitimcilere tavsiye: Çocuğa dokunun, öpün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...