15 Temmuz 2017 18:42

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'ya: Kontrollü darbe değildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anma etkinliğindeki konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen etkinliklerde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İDAM VURGUSU

"Diğer mesele ise parlamentonun meselesidir. Parlamento bu konuda kararını vermesi halinde ben de onaylarım."

Bizi ne terör örgütlerinin alçakça saldırıları ne de onların kullananların sinsi oyunları çökertebilir. Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz. Ölümü, ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz. Sırtımızdan teri hiç eksik etmeden çalışacağız. Bazıları ısrarla ne diyor? Kontrollü darbe!"

KILIÇDAROĞLU'YA: YENİKAPI BULUŞMASINA BİLSEYDİM DAVET ETMEZDİM

"Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyorlar. Bu terbiyesizliktir. Bu ahlaksızlıktır. Doğru. O gece 23.15'te havalimanına iniyor. Tanklar önünde. Önce korkuyor. Bekliyorlar, görüşüyorlar. Görüşmeden sonra tankların koruması altında bu zat oradan çıkıp Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Biz Yenikapı buluşmasına bilseydim davet etmezdim. Önce davetime olumsuz cevap verdi. Son anda gelebileceğini bildirdiler. Fakat Yenikapı ruhundan da hiçbir şey alamamış ki, kontrollü darbe dedi. Bu 250 şehidimize saygısızlıktır. 2193 gazimize saygısızlıktır, hakarettir.

Bu millete saygısızlıktır, hakarettir. Bu millet senin gibi ürkek, korkak değil. Bu milletin yüreği var. O sende yok.

Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir. Bu sözü iki kesim ısrarla kullanıyor. Birincisi FETÖ'cüler ve onları destekleyen yabancılar kullanıyor. İkincisi ise ana muhalefetin başındaki bu zat yapıyor. "

KILIÇDAROĞLU'YA 'FETÖ' TEPKİSİ

"TBMM Darbe Komisyonu'nunn raporunu bahane ederek FETÖ ile aynı çizgideki politikasının üstünü kapamaya çalışmaktadır. 

15 Temmuz gecesi Meclis'te aslanlar gibi darbecilere karşı duran CHP'lileri tenzih ederek söylüyorum. 15 Temmuz kontrollü bir dabe değildir. Ama CHP'nin başındaki zat kontrollü bir şekilde oraya getirilmiştir, başından beri kendisini oraya getirenlere sadakatini göstermiştir. Sen o makama CD ile getirildin. Bugün hala Parlamento'da sıkılmadan bunları söylüyor. İlk defa FETÖ'yü darbe örgütü olarak bugün kabul etti, onu da söyleyeyim. Milletimizle beraber yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz."

"15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur. Müslüman akıllı insandır. 15 Temmuz'u yapanların nasıl bu güce ulaştığı ortadadır. Bu gerçekleri çok iyi biliyoruz. Her 15 Temmuz anması şehitlerimizi yad etmenin yanında bu konuda ne kadar mesafe kat ettiğimizin muhasebesini yapmaya da yöneltmelidir."  

'FETÖ' MAHKUMLARI TEK TİP ELBİSEYLE MAHKEMEYE ÇIKARILSIN'

"Her 15 Temmuz anması şehitlerimizi yad etmenin yanında ne kadar mesafe kat ettiğimizi anlamak için önemli. Bu ihaneti yapanların üzerine şiddetle gittik. Bu örgütün tespit edilen tüm mensuplarını kamudan çıkardık. Kamu kurumlarından ihraç edilenlerin sayısı yüz onbir bini buldu. Bu teröristle hala para mı vereceğiz? 134 bine yakın kişi sorgulandı 50 bin 400'ü tutuklandı. 'FETÖ' ile bağlantısı tespit edilen 5 bin kuruluş kapatıldı. Bu ülkeye ihanet eden hiçbir hainin cezasız kalmayacağını biliniz. Şehitlerimizin anısı hep bizimle yaşayacak. 'FETÖ' yapılanmasına katılanlar gaflet hali ile değil kasten ülkemizi sırtından hançerlemek istediler. Tek tip elbiseyle mahkumları mahkemeye çıkaralım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatıra ormanında baz istasyonuna tepki

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan Gazeteci Yeliz Koray serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...