14 Temmuz 2017 15:19

Galatasaray, Sneijder'le yollarını ayırdı

Galatasaray, Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'le sözleşmesini karşılıklı olarak feshetme kararı aldı.

Paylaş

Galatasaray, 2013'ten bu yana formasını giyen, Hollandal ıyıldız Wesley Sneijder'le olan sözleşmesini karşılıklı feshetme kararı aldı.

Yönetimin Sneijder'in geçmişe dönük alacaklarını ödeyeceği ve geçen sezon kestiği yüklü cezayı sileceği belirtildi. beINsports'un haberine göre Hollandalı yıldızın, 18 Mayıs'a kadar Türkiye'de başka kulübe giderse 7,5 milyon avro ceza ödeyeceği belirtildi.

SNEIJDER'DEN TARAFTARA VEDA

Wesley Sneijder, haberin duyulmasının ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Sneijder, "İstanbul'da harika yıllar geçirdim. Bu kulübü, kenti ve taraftarları gerçekten çok seviyorum. Her şey için teşekkürler" yazdı.

FLORYA'DA PROTESTO

Wesley Sneijder’le Galatasaray’ın yollarının ayrılacağının açıklanması sonrası Galatasaraylı taraftarlar yönetimi protesto etmek için Florya’da toplandı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen taraftarlar Florya Metin Oktay Tesislerinin önünde buluştu. Yaklaşık 200 taraftar, “Sneijder’i satanı biz de satarız”, “Dursun Özbek istifa” şeklinde tezahüratlarda bulundu. Bu arada güvenlik güçleri de tesislerin önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

SÜPER LİG TARİHİNİN EN KARİYERLİ FUTBOLCULARINDANDI

Türkiye liglerinde forma giymiş en kariyerli futbolculardan biri olan 33 yaşındaki Sneijder'in yönetim ve teknik direktör Igor Tudor tarafından istenmediği biliniyordu.

Sneijder, takımın sezon öncesi kampına çağrılmamış, Avrupa Ligi Ön Eleme maçları için ismi UEFA listesine bildirilmemişti.

Kariyerinde Ajax, Real Madrid ve Inter'de forma giyen Sneijder, 2013'te geldiği Galatasaray'la 2 lig şampiyonluğu 3 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa kazandı.

Sneijder, Galatasaray'la 122 lig maçında forma giydi ve 35 gol kaydetti.

Hollandalı yıldız 2010'da Inter'le Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken FIFA yılın futbolcusu sıralamasında da ikinci olmuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

11 Eylül'de Birleşik Arap Emirlikleri'nin rolü incelenebilir

SONRAKİ HABER

TGC: Basın Özgürlüğü ödülleri verilmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa