14 Temmuz 2017 11:04

Google görsel arama sonuçlarında artık video da gösteriliyor

Google, mobil cihazlardan yapılacak görsel aramaların sonuçlarında artık videolara da yer vereceğini duyurdu.

Paylaş

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru Google, yaptığı yeni bir değişiklik ile mobil cihazlardan yapılacak görsel aramaların sonuçlarında artık videolara da yer vereceğini duyurdu.

Webrazzi'de yer alan habere göre arama sonuçlarında videolarınızın yer almasını sağlamak ve videolar hakkında daha fazla bilgiyi sunabilmek için yapısal olarak bir çok detayı eklemeniz gerekiyor. Bu eklemelerle beraber videolarınızın çok daha fazla trafik almasını sağlayabilirsiniz.

Bu yeniliği ilk farkedenlerden olan Aaron Bradley, “Görsel arama sonuçlarında size bir video gösterildiğinde görsele tıklarsanız bu görselle ilişkili video bilgisi geliyor ve eğer tıklarsanız Youtube’da bu video açılıyor” dedi.

Ayrıca Bradley, bu sistemin sadece YouTube videolarını desteklediğini belirtiyor. Doğru bilgileri kodlamış olsalar bile diğer video sağlayıcıları arama sonuçlarında yer alamamışlar.

Google’ın resmi sayfalarında sadece YouTube’un desteklendiğine dair bir açıklama olmasa da şu anda sadece YouTube videolarının gösteriliyor olması bu söylemi kanıtlar nitelikte. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Webrazzi

ÖNCEKİ HABER

Gustav Meyrink’den fantastik kitap ‘Golem’

SONRAKİ HABER

Bursa'da yavru ayı koruma altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...