13 Temmuz 2017 13:39

İzmir'deki cinsel istismar davasında 82,5 yıl hapis

İzmir Menderes'te Saadet öğretmenin gündeme getirdiği cinsel istismar skandalı davasında öğretmene 82,5 yıl hapis cezası verildi.

Paylaş

İzmir'in Menderes ilçesinde 3 yıl önce, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan emekli öğretmen Adil Şahintürk, 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davayı kamuoyu gündemine taşıyan öğretmen Saadet Özkan , “Bugün verilen bu kararla vicdanlar rahatlamıştır” dedi.

17 Mayıs 2014’te jandarmaya gelen telefon ihbarında Sancaklı Mahallesi'nde bulunan ilkokulda 22 yıldır öğretmenlik ve vekil müdürlük yapan, evli ve 2 çocuk babası emekli Adil Şahintürk’ün 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Jandarma, yaşları 6 ile 11 arasında değişen çocukların ifadelerini psikolog eşliğinde aldı. İfadelerin ardından gözaltına alınan Adil Şahintürk suçlamaları kabul etmedi, ancak tutuklandı.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 15 Ekim 2015 yılında yapılan duruşmasında, toplam 102 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu emekli öğretmen Adil Şahintürk hakkında mahkeme heyeti tahliyeye karar verip, duruşmayı erteledi.

SAADET ÖĞRETMEN DAVAYI KAMUOYUNUN GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özkan'ın BİMER'e şikayeti ile tekrar gündeme geldi. Geçen yıl 26 Haziran'da görülen davanın duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Adil Şahintürk'ün tutuklanmasına karar verdi. 

SAVCI 235 YIL İSTEDİ

Duruşma Savcısı Özlem Eğridere geçen 25 Mayıs'ta, verdiği mütalaasında sanık Adil Şahintürk'ün 4 öğrenciye yönelik “zincirleme cinsel istismar” ve “müstehcen yayın izletmek” suçundan 170 yıl, 2 mağdur için ise “cinsel istismar” suçundan 65 yıl olmak üzere toplam 235 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık avukatı Atilla Ertekin ise mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de bu talep doğrultusunda süre verdi.

Bugünkü duruşmaya sanık Adil Şahintürk, taraf avukatları, aynı okulda görev yapan Saadet Özkan, CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, müşteki aileler ve çok sayıda kişi katıldı. Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Milli ve mağdur avukatları, sanık Adil Şahintürk'ün en üst sınırdan ceza almasını ve indirim uygulanmamasını istedi. Savcı Özlem Eğridere de bir önceki duruşmadaki mütalaasının aynı olduğunu sanığın 235 yılla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme Başkanı Süleyman Mutlu, sanık Adil Şahintürk'ün müstehcen görüntü izletmek suçundan 3 yıl, cinsel istismar suçundan ise 79 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti sadece öğrencilerden İ.I.'ya müstehcen görüntü izletmek suçu iddiasından beraat kararı verdi.

SAADET ÖĞRETMEN; KARAR VİCDANLARI RAHATLATTI

Duruşma sonrasında karar alkışlarla kutlandı. Adliye bahçesinde açıklama yapan Saadet Öğretmen "Bugün verilen bu kararla vicdanlar rahatlamıştır. Olayın üzerinden 4 yıl geçti. Bir bebek doğmuş olsa 4 yaşında olacaktı. Okullarda cinsel istismar oranı yüzde 73'tür. Öğretmenlerimizden ricam bu suçları ortaya çıkarmaktan korkmasınlar. Benim çocuklarım çok acı çekti. Sonunda suçlu cezasını aldı. Çok mutluyuz. Başından bu yana bizimle olan annelere teşekkür ederim" dedi. (İstanbul/DHA) 

{{296492}}
 

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko: Grev yasaklama bahanesi OHAL kaldırılmalıdır!

SONRAKİ HABER

Danimarka göçe karşı doğum kontrolünü destekleyecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...