05 Temmuz 2017 14:22

Avukat Tinaş: Ceylanpınar davası faili meçhul yolunda

Ceylanpınar davası yarın. Avukat Eyyüp Sabri Tinaş, 'Hükümet nezdinde faili meçhul olacak ve tespit yapılmadan barış süreci baltalanmış olacak' dedi.

Paylaş

Çözüm sürecinin bitirilmesine gerekçe gösterilen Ceylanpınar davası yarın. Sanık avukatlarından Eyyüp Sabri Tinaş, 'Hükümet nezdinde faili meçhul olacak ve böylece tespit yapılmadan barış süreci baltalanmış olacak' dedi. 

Çözüm sürecinin bitirilmesine gerekçe yapılan Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’ın evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili süren davanın 6’ncı duruşması yarın Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 

Öldürülen polislerle ilgili hazırlanan dosyanın temel dayanağı tutuklu bulunan şahısların olayın yaşandığı dairenin bitişiğindeki daireyi eylemi gerçekleştirmek için kiraladıkları üzerine kurulan iddianamedeki delillerin tamamının çürütülmesine rağmen dosyada 4 kişi hala tutuklu. 

Davanın görülen 5’inci duruşmasında evde çıkan 10 parmak izinden sadece biri tespit edilmiş ve parmak izi tespit edilen şahsın ilçede görevli polis memuru Burak Koru olduğu ortaya çıkmıştı. Dava cinayeti işledikleri ve bitişik daireyi kiraladıkları gerekçesi ile yargılanan 9 kişinin parmak izine olayın yaşandığı dairede rastlanmamıştı. Cinayete ilişkin Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 4’ü tutuklu, 9 sanık bulunuyor. 

SAVCI MÜTAALA VERECEK

Sanık avukatlarından Eyüp Sabri Tinaş, görülecek duruşmada savcının mütalaa vereceğini, mütalaadan sonra savunma talebinde bulunacaklarını, bu duruşma değil, bir sonraki duruşmada karar beklediklerini söyledi. 

Dosyayı yakın tarihte incelediğini ancak henüz bir mütalaanın çıkmadığını belirten Tinaş, “Büyük bir ihtimalle bu duruşmada mütalaa verecek ve savcı ceza talep edecek” dedi. Dosyanın siyasi süreçle alakalı bir dosya olduğunu, dosyada tutuklu bulunan gençlerin üzerine atılı suçlara ait delillerinin bir bir çürütüldüğünü kaydeden Tinaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gençlerin HDP’de yer almasından kaynaklı savcı ceza isteyebilir. Yoksa zaten hukuksal anlamda bu çocuklara ceza verilecek bir durum yok. Bu dosya ya FETÖ ya da bu gençlere yıkılacak. Müvekkillerimizin üzerinde hiç bir delil yok. Oysa bu cinayetin emniyet güçlerinden birinin işlediğine dair ciddi deliller mevcut” dedi. 

‘ŞÜPHE POLİSLERİN ÜZERİNDE’

Daha önce savcılık tarafından beyanı alınan polis memurunun ifadesinin dosyaya konulmadığını, avukatların tespitleri ile bu ifadelerin ortaya çıktığını hatırlatan Tinaş, “İlk ifadesinde ‘Ben bu kişilerin evine hiç gitmedim’ diyen polis memurunun daha sonra evde parmak izi tespit edildi ve dosyaya eklendi. Diğer polisin verdiği ifade ise ‘Biz onlar ile görüşmüyorduk’ şeklindeydi, ancak daha sonradan ortaya çıktı ki bu kişiler olayın yaşandığı gece birlikte markete gitmişler. Bu bilgiler market sahibi Şeyhmus Sağlam’ın beyanın da ortaya çıkıyor. Aslında kuvvetli suç şüpheleri polisler üzerinde” diye belirtti. 

‘MAHKEME CEVAPSIZ KALDI’

Tinaş, parmak izi evde çıkan polis memuru hakkındaki soruşturma taleplerine mahkemenin cevapsız kaldığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Bu dosya barış sürecini bitiren dosya olduğu için, bu kişilerin berat etmesi demek, kişilerin suç işlemediğini ortaya çıkaracak. Kimin işlediği ise bilinmeyecek. Hükümet nezdinde faili meçhul olacak ve böylece tespit yapılmadan barış süreci baltalanmış olacak.” (Urfa/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da iki aile hekimine tekme- tokat saldırı

SONRAKİ HABER

‘Burası Dersim’dir, Tunceli ise katliamın adıdır’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...