04 Temmuz 2017 10:21

Dokuz Eylül Üniversitesi'ne tepkiler sürüyor

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Barış İmzacısı 13 akademisyeni görevden uzaklaştıran DEÜ Rektörlüğünden kararını geri çekmesini istedi.

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğünün, Barış İçin Akademisyenler Girişimi'nin 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' metnine imza attıkları için 13 akademisyeni görevinden uzaklaştırmasına, emek ve demokrasi güçlerinin tepkileri sürüyor.

KESK İzmir Şubeler Platformu'nun ardından TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu da Barış İmzacısı 13 akademisyenin açığa alınmasını protesto etmek için DEÜ Rektörlüğü’ne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı.

Eylül Kafe önünde bir araya gelen mimar ve mühendisler, 'Akademi Biat Etmeyecek', 'Barış, Özgürlük, Adalet', 'Barış İsteyen Emekçiye Dokunma' ve 'Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek' sloganları ve alkışlarla rektörlük girişine yürüdü.

'KARARI KABUL ETMİYORUZ'

Burada basına açıklamada bulunan TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, TMMOB olarak DEÜ Rektörlüğünün akademisyenlerin açığa alma kararını kabul etmediklerini belirterek " Bu tavrından dolayı rektörlüğü kınıyoruz. Bunun simgesi olarak da bugün buraya bir siyah çelenk bırakıyoruz. Bunun bir üniversite için bıraktığımız ilk ve son çelenk olmasını diliyoruz. Biz, arkadaşlarımızı işlerinden, aşlarından eden bu politikayı, bu kararları, kanun hükmünde kararnameleri kabul etmiyoruz. Bu yolla Barış Akademisyenlerini biat ettireceğinize, diz çöktüreceğinize inanıyorsanız aldanıyorsunuz. Çünkü akademi asla biat etmez" dedi.

'YA BİAT EDECEĞİZ YA DİRENECEĞİZ'

Bir an önce tüm emek ve demokrasi güçlerinin bu gidişe dur demesi gerektiğini vurgulayan Yalçın şöyle devam etti " Bu kara cahil, kör karanlık düzen bir gün yıkılacak. Gericiliğe, karanlığa biat edenler bu düzenle birlikte tarihin çöplüğüne dökülecek. Bu koşullarda ne yazık ki artık herkesin önünde iki seçenek kaldı: Ya karanlığa biat edip onunla birlikte tarihin çöplüğüne savrulacağız ya da biat etmeden, onurumuzla, insanlığımızla direneceğiz".

PROTESTOLAR DEVAM EDECEK

Açıklamanın ardından siyah çelenk rektörlük kapısına bırakıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kararı protesto edilmeye devam edilecek. 5 Temmuz Çarşamba DİSK Ege Bölge Temsilciliği, 6 Temmuz Perşembe TTB ve 7 Temmuz Cuma da TİHV, rektörlük önüne siyah çelenk bırakarak kararın geri çekilmesini isteyecek. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gökyüzünde rakı keyfi yaptı

SONRAKİ HABER

Suriye Demokratik Güçleri Rakka’nın tarihi surlarını aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...