03 Temmuz 2017 11:56

Adalet Yürüyüşü öncesi Kandıra'ya giden HDP engellendi

Kandıra'da açıklama yapmak isteyen HDP’ye jandarma izin vermedi. HDP durumu protesto ettikten sonra Adalet Yürüyüşü'ne katılmak üzere yola çıktı.

Paylaş

Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünde basın açıklaması düzenlemek isteyen HDP’ye jandarma tarafından izin verilmedi. HDP Dinlenme Tesisi önünde durumu protesto eden kısa bir açıklama yaptıktan sonra Adalet Yürüyüşü’ne katılmak üzere yola çıktı. 

Halkların Demokratik Partisi HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması düzenlemek isteyen HDP milletvekilleri ve yöneticilerinden oluşan heyete, jandarma tarafından izin verilmemesi ardından HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Kandıra Yolu üzerinde bulunan Miniköşk Dinlenme Tesisi önünde durumu protesto eden kısa bir açıklama yaptı. 

Yolda polis tarafından durdurulduklarını ve kendilerine herhangi bir açıklamanın yapılmadığını belirten Kemalbay, “Burada kolluk gücüyle, silahlı, TOMA’lı devlet güçleri tarafından engelleniyoruz. Recep Tayyip Erdoğan TRT başta olmak üzere her gün bütün yayın kuruluşlarında konuşmalar yapıyor. Her yerde etkinliğini toplantısını gerçekleştiriyor. Parlamentonun üçüncü partisi olan HDP’nin heyeti çok basit bir demokratik hakkı bile kullanmak için yola çıktı ve yolları devlet güçleri tarafından kesilmiş durumda. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye’nin bugün içinde olduğu karanlığı, nasıl bir sivil bir darbe koşulu ile karşı karşıya olduğumuzu, demokratik siyasetin keyfi bir biçimde engellendiğini, OHAL adı altındaki yasaların nasıl demokratik mücadelenin engeli için kullanıldığını burada hep beraber görüyoruz” diyerek tepki gösterdi.

GAZETECİLER DE ENGELLENDİ 

Polisler ayrıca, basın açıklamasını takip eden basın mensuplarının ekipmanlarına el konulacağını, basın mensuplarının alandan ayrılmaması halinde gözaltı işlemi yapılacağını söyledi. Bunun üzerine cezaevine giderek cezaevi müdürüyle görüşme yapmak isteyen heyetin bu isteği de engellendi.

‘BUNUN ADI DARBE, ZORBALIKTIR’

Yüksekdağ’ın duruşmasının 242 gün aradan sonra yarın görüleceğini hatırlatan Kemalbay, şöyle devam etti: “Figen Yüksekdağ Türkiye halklarının onurlu bir siyasetçisidir. Halkların ve kadınların iradesidir. Yapılmakta olan şey halkın iradesine el koymaktır. Bunun siyasi literatürdeki adı da darbedir, zorbalıktır. Yüksekdağ’ın duruşmasına bütün halkı özellikle kadınları davet ediyoruz. Yurtdışından konuklarımız olacak ve Türkiye’nin her yerinden katılım gerçekleşecek. Bu katılımın önünde de herhangi bir engel oluşturmamaları gerekir. Biz bu engel oluşturma işleminin hiçbir hukuka dayanmadığını burada gördüğümüz gibi yarın da olabileceğini düşünüyoruz.” 

'BUNDAN SONRA DA YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULAMAYACAK'

Hiçbir gücün kendilerini demokrasi, barış, adalet, halkların kardeşliği, eşitliği ve özgürlüğü mücadelesinden geri koyamayacağının altını çizen Kemalbay, “Bütün demokrasi güçleri ile birlikte biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz. HDP, bugüne kadar mücadelesini bütün halklar için gerçekleştirdi. Kadınların, emeğin ve doğanın korunması için, gençlere güzel bir gelecek için gerçekleştirdi. Bundan sonra da bu yürüyüşümüz durdurulamayacak. Dimdik ayakta mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Kemalbay ve beraberindeki heyet, Adalet Yürüyüşü'ne katılmak üzere Kandıra’dan yola çıktı. (DİHABER)

{{325293}} 

ÖNCEKİ HABER

Elazığ Karakoçan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Hükümet Sözcüsü: Sözde sanatçılar yürüyüşe çağrı yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...