Üsküdar'da Suriyeli ailenin evine saldırı

Üsküdar'da bulunan Yavuztürk Mahallesi'nde Suriyeli ailenin yaşadığı ev bir grup tarafından basıldı.

01 Temmuz 2017 18:14
Paylaş

Üsküdar'a bağlı Yavuztürk Mahallesinde bu sabah Suriyeli gençlerle mahallenin gençleri arasında laf atma gerekçesiyle başlayan ufak çaplı kavga akşam Suriyeli ailenin evinin basılmasına döndü.                        

Gençler arasındaki kavga gün boyu birkaç kez tekrarlandı. Bu kavgalar sırasında bazı gençler sopa şiş darbeleriyle yaralandı. Kavganın duyulması üzerine bir araya gelen çok sayıda kişi akşam 21.00 sıralarında Suriyeli ailenin  evinin bastı. Bu sırada yaralananlar oldu. Suriyeli aileye ait bir araç grup tarafından parçalandı. Aileden de yaralananlar oldu. Polisin kısa sürede eve ulaşmasıyla saldırı dursa da evin önünde toplananlara sayısı 100'ü buldu.

Suriyeli ailenin mahalleden çıkarılmasını isteyen gruptan bazı kişiler aileye linç çağrısı yaptı. Bu arada evden çıkarılan bir Suriyeli linç edilmek istenince polis havaya ateş açarak grubu durdurdu. Bazı kişiler mahalledeki Suriyelilere ait işyerlerine de saldırı çağrısı yaptı. Polis ailenin mahalleden çıkarılacağını açıklasa da grup saatlerce evin önünden ayrılmayınca bir TOMA ve çevik kuvvet aracı da mahalleye geldi. 

Evin önüne gelen Üsküdar İlçe Emniyet Müdür Vekili grupla yaptığı görüşmede ailenin mahalleden çıkarılacağını, bunun için grubun dağılmasını istediklerini açıkladı. Bir süre daha evin önünde bekleyen grup dağıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Batıkent'te Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul Valiliği'nden 'Onur Yürüyüşü'ne ikinci yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...