29 Haziran 2017 00:38

Hani ‘FETÖ’ ile mücadele ediliyordu!

Darbe girişiminin kilit isimlerinden olduğu belirtilen Kemalettin Özdemir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde unvanını koruyor.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

'FETÖ’nün eski emniyet imamı olduğunu söyleyen Kemalettin Özdemir, AKP’nin proje üniversitesi olarak adlandırılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde profesör unvanıyla kadrosunu koruyor. Özdemir, darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz ile beraber Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne aynı yıllar arasında alındı. Öksüz’ü üniversiteye alan akademisyenler 'FETÖ’den aranırken Özdemir’in kadrosunu koruması kafalarda soru işereti bırakıyor. 

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL sonrasında “FETÖ ile mücadele ediyoruz” çıkarılan KHK’lerle Türkiye’deki bir çok üniversiteden toplam 4 bin 811 akademisyen ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan isimler de yer aldı. 

“FETÖ ile mücadele” adı altında ilan edilen OHAL AKP’ye muhalif kesimlere yönelmişken Cemaatin kritik kadrolarında yer aldığı ifade edilen isimlere dokunulması dikkat çekici. FETÖ’nün eski emniyet imamlığını yaptığı söylenen Kemalettin Özdemir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde profesör unvanıyla görevini koruyor. Özdemir’in akademik geçmişine bakıldığında, darbe girişiminin kilit ismi olan ve kayıplara karışan sivil imam Adil Öksüz ile beraber Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde aynı dönem görev yaptığı anlaşılıyor. 

ÖKSÜZ’Ü ALANLAR ARANIYOR

Kemalettin Özdemir, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne 1995 yılında girdi. 1998 yılında doçentlik, 2004 profesör unvanı aldı.  Adil Öksüz ise fakülteye 1994 yılında girdi, 2003 yılında doktora tezini verdi. 1993- 1995 döneminde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yapan ve üniversiteye Öksüz’ü alan Prof. Dr. Suat Yıldırım’ın adı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’ye yönelik başlattığı soruşturmada, Sakarya Üniversitesi imamı olarak geçiyor. Son olarak Fatih Üniversitesi’nde görev yapan Yıldırım’ın ABD’ye kaçtığı ileri sürülüyor. Öksüz’ü üniversiteye alınmasını sağlayan diğer isim Prof. Dr. Davut Aydüz ise aranıyor. 

‘FETÖ’NÜN KİTABINI MEB OKUTMUŞ

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Tez Arama sisteminde Adil Öksüz’ün yazdığı yüksek lisans ve doktora tezleri bulunurken, Kemalettin Özdemir’in yazdığı tezler ise bulunamıyor. Özdemir’in Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde yer alan akademik geçmişine bakıldığında, 1975 yılında Ankara’daki İncili Lisesi’nde din dersi öğretmenliği yaptığı, 1994 yılında yazdığı “Din kültürü ve Ahlak Bilgisi: Orta Okullar için Ders Kitabı”nınMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere okutulması dikkat çekiyor. 
 

ÖNCEKİ HABER

Canlı hayvan, kırmızı et ve hububatta gümrük vergileri düştü

SONRAKİ HABER

Sömürü ve savaş zirvesine karşı halklara dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa