26 Haziran 2017 16:59

Musul’da son durum: Yoğun çatışmalar yaşanıyor

Musul'da Irak güçleri IŞİD'i bölgeden çıkarma operasyonunun son aşamasında. IŞİD ise intihar eylemcileriyle karşılık veriyor.

Paylaş

Irak güçleri, IŞİD’i Musul’dan çıkartmak için düzenledikleri operasyonun son aşamasına gelmiş durumda. Operasyona Irak güvenlik güçleri, bazı Sünni Arap aşiretlerinin mensupları, Kürt Peşmerge güçleri ve Şii milis grupları katılıyor.

IŞİD ise, Irak’ın farklı yerlerinden getirdiği intihar eylemcileriyle, Musul’da ilerleyen Irak güçlerine yönelik karşı saldırılar düzenliyor. Irak yetkilileri, saldırılara hızla karşılık verildiğini belirtiyor. Yetkililer, örgütün Musul’un eski kent bölümündeki dar bir alana sıkıştığını söyledi. BBC Muhabiri Orla Guerin’e göre alanda yoğun çatışmalar yaşanıyor. 

Öte yandan pazar günü Musul’da yaklaşık 20 hava saldırısı gerçekleştirildi. Hava saldırıları gece de sürdü. Helikopterler IŞİD mevzilerini bombalarken, yoğun top ateşi de gerçekleştirildi.

‘IŞİD MUSUL’UN YÜZDE 1’İNİ KONTROL EDİYOR’

Erbil merkezli Rudaw da Irak Terörle Mücadele Birimlerinin, IŞİD’lilerin Musul’un doğusundaki Tenek Mahallesi’ne girişini engellediğini duyurdu. Buna göre IŞİD üyeleri önceki akşam Tenek Mahallesi’ne sızmaya çalışırken, Iraklı güçler IŞİD’lileri kuşattı.  

Irak Ortak Savaş Operasyonlar Komutanı Yahya Resul tarafından yapılan açıklamada, IŞİD’in Musul merkezinin sadece yüzde 1’inde kontolü sağladığını belirtti. Yahya Resul, Irak güçlerinin kentin kuzey batısındaki Faruk ve Meşahdeya bölgeleride kontrol ettiği, Irak Polisi’nin de batıya ilerlediğini söyledi. 

Resul, Musul’un sadece Nebi Cercis, Serçexane, Resul Hur, Bab el Top ve Meşahde’nin bir bölümünün IŞiD’in elinde olduğunu aktardı. Eski Musul olarak bilinen bölgede ise çok sayıda sivilin kaldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

{{324537}}
 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk: Bağımsızlığın getiri götürüleri iyi düşünülmeli

SONRAKİ HABER

Köpeğe işkence: Otomobile bağlayıp sürükledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...